Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжують роботу в COVID-патрулях

З метою виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами та доповненнями та рішень регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Херсонської обласної державної адміністрації фахівці Головного управління Держпродспоживслужби самостійно, а також за спільно з представниками Нацполіціі, органів місцевого самоврядування та місцевої влади з першого квітня поточного року по сьоме квітня включно проведений моніторинг дотримання протиепідемічних правил на 686 об’єктах. У першу чергу охоплені моніторингом місця потенційного масового скупчення людей – торгово-розважальні центри, магазини з реалізації харчової та нехарчової продукції, ринки, заклади громадського харчування, а також заклади дошкільної освіти тощо.

 

За результатами проведеної роботи з 1 по 7 квітня встановлено недотримання карантинних вимог на 177 об’єктах (25% або на кожному четвертому об’єкті). Основними порушеннями продовжують фіксуватися неналежний рівень організації централізованого збору використаних ЗІЗ, відсутність маркування для дотримання відстані між відвідувачами, з працівниками не проведені навчання щодо виконання протиепідемічних вимог, відсутня інформація щодо максимальної кількості відвідувачів у приміщенні, неправильне носіння захисної маски тощо. Порушникам надані рекомендації щодо усунення виявлених порушень, 64 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

На сьогоднішній день Херсонська область єдина в України, де залишається «жовтий» рівень епідемічної небезпеки і від кожного суб’єкта господарювання та громадянина залежить подальший розвиток розповсюдження захворювання на COVID-19!

Наголошуємо на необхідності дотримання карантинних вимог, які наведені у постановах Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1236-2020-%D0%BF#Text) та Головного державного санітарного лікаря України (https://moz.gov.ua/golovnij-derzhavnij-sanitarnij-likar-ukraini).