Дотримання протиепідемічних заходів на об’єктах Нижньосірогозького району

В Україні поступово здійснюється поетапне послаблення карантинних обмежень, однак це зовсім не означає, що відразу буде дозволено всі види господарської діяльності без дотримання протиепідемічних вимог.  Для кожного виду діяльності чи типу об’єктів  головним державним санітарним лікарем України затверджено Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів, якими визначаються необхідні вимоги, спрямовані на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби(обов’язковий температурний скринінг працівників, наявність в них медичних масок або респіраторів, окулярів або облаштування захисного екрану, одноразових рукавичок, організація місця для обробки рук відвідувачів спиртовмісними антисептиками, маркування в місцях потенційного скупчення людей для дотримання дистанції 1,5 метри та ін). 

smart

Вже з 22 травня розпочався другий етап пом’якшення карантинних заходів, це відновлення   регулярних і нерегулярних пасажирських перевезень в області, робота автостанцій,  діяльність готелів (за винятком ресторанів ),  з 25 травня дозволено відновити роботу дитячих садків та інше.

Відповідно до рішення районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22.05.2020 року №26,  представниками селищної та сільських рад, Нижньосірогозького відділення Каховського відділу поліції ГУНП в Херсонській області із залученням спеціалістів Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, проводиться контроль за дотриманням організаціями, установами та суб’єктами господарювання вимог карантинних обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392, та протиепідемічних заходів, затверджених Головним державним санітарним лікарем України.

smart

Так, 27 травня спільно із СОVID-патрулем в складі  посадових осіб Нижньосірогозької селищної ради   здійснено нагляд за дотриманням суб’єктами господарювання та населенням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів з недопущення розповсюдження СОVID-19. Всього обстеженнями було охоплено 10 об’єктів – 1 кафе (функціонує лише літній майданчик), 2 магазини продовольчих товарів та 7 магазинів непродовольчих товарів.

Під час відвідування об’єктів в черговий раз була  проведена роз’яснювальна робота з працівниками та  відвідувачами закладів торгівлі та громадського харчування  щодо правил перебування в приміщеннях, зокрема обов’язкового використання індивідуальних засобів захисту та дотримання необхідної дистанції. Окремим суб’єктам господарської діяльності дані рекомендації та практичні поради.

28 травня також була проведена перевірка дотримання протиепідемічних вимог ринком ПП «Хортиця», на ринку здійснюється температурний скринінг продавцям та відвідувачам, в наявності спиртовмісний антисептик для рук, проводиться дезінфекція робочих місць, а по закінченні роботи ринку – і всієї території, робочі місця продавців обладнані захисними екранами.

За результатами перевірок оформлюються довідки з рекомендаціями, підсумки проведеної роботи  обговорюються на робочих зустрічах  в селищній раді.

Співпраця із представниками органів місцевого самоврядування та поліції при здійсненні контролю за дотриманням вимог карантинних обмежень буде продовжуватись.