Дотримання протиепідемічних вимог в ЗОШ обговорили на нараді з директорами шкіл Великоолександрівського району

27 жовтня  за участю заступника голови Великоолександрівської районної державної адміністрації, відділу освіти РДА, фахівців відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулася нарада з директорами шкіл, на якій обговорили питання роботи навчальних закладів в умовах карантину.

До присутніх було доведено вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року  № 641 «Про встановлення карантину  та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2 (зі змінами) та постанови головного державного санітарного лікаря України № 50 від 22.08.2020 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку із поширенням корона вірусної хвороби COVID-19».

Проведено аналіз епідемічної ситуації, що склалася в районі та наголошено, що відмічається ріст захворюваності на території деяких населених пунктів. Наразі район знаходиться в жовтій зоні. Повідомлено, що у разі, коли в навчальних закладах на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком на COVID-19 перебуває більше 50 відсотків здобувачів освіти, призупиняється робота закладу.

Учасники наради обговорили створення безпечних умов для учнів та педагогічного персоналу, зокрема, дотриманні протиепідемічних вимог, передбачених нормативними документами. Звернено увагу на своєчасному виявленні та відстороненні від роботи хворих з ознаками гострих респіраторних захворювань, дотриманні самоізоляції хворих та контактних, необхідності надання достовірних даних щодо осіб, які контактували з хворими, особливо в організованих колективах.

Кожен навчальний заклад, із врахуванням епідситуації  у закладі та відповідно до чинного законодавства, приймає рішення про  відновлення та форму організації навчання. Наразі рекомендовано – учням початкової ланки навчатися у звичайному режимі, іншим за змішаною системою.