Дотримання карантинних вимог: за тиждень спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили понад 500 об’єктів

З метою запобігання поширенню на території Херсонської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно здійснюється контроль дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів під час провадження діяльності в період карантину.

За період з 7 по 13 лютого 2022 року фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID – патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 544 об’єкти на предмет дотримання суб’єктами господарювання обмежувальних карантинних вимог. Порушення встановлено на 122 об’єктах (23%).

 Охоплено перевірками:

  • об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами– 292, з них працювали з порушеннями 69 об’єктів;
  • закладів громадського харчування– 20, у 5 закладах виявлені порушення карантинних вимог;
  • об’єктів непродовольчої торгівлі– 118, на 26 об’єктах виявлені порушення карантинних обмежень;
  • дошкільних закладів освіти– 35, у 7 закладах виявлені порушення;
  • закладів загальної середньої освіти– 19, на 2 встановлені порушення;
  • 60 інших об’єктів, з яких працювали з порушеннями – 13.

За вказаний період фахівцями Головного управління складено 83 протоколи про адміністративне правопорушення, з них 66 протоколів за статтею 42 КУпАП та 17 протоколів за частиною 2 статті 44-3 КУпАП.

З метою недопущення порушень у подальшому та усуненню виявлених кожному порушнику надані відповідні письмові пропозиції.

Проводилась також активна роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо протиепідемічних вимог.

За звітний період надійшло 6 пакетів документів щодо розгляду випадків захворювання на COVID-19 серед медичних працівників, всі опрацьовані, надані відповідні довідки.