Дотримання карантинних вимог: за січень спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили понад 2000 об’єктів

З метою запобігання поширенню на території Херсонської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно здійснюється контроль дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів під час провадження діяльності в період карантину.

Протягом січня 2022 року фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID – патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 2079 об’єктів на предмет дотримання суб’єктами господарювання обмежувальних карантинних вимог. Порушення встановлено на 503 об’єктах (24,2%).

 Охоплено перевірками:

  • об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами – 1209, з них працювали з порушеннями 290 об’єктів;
  • закладів громадського харчування – 74, у 18 закладах виявлені порушення карантинних вимог.
  • об’єктів непродовольчої торгівлі – 352, на 97 об’єктах виявлені порушення карантинних обмежень.
  • дошкільних закладів освіти – 103, у 15 закладах виявлені порушення.
  • закладів загальної середньої освіти – 95, у 23 закладах встановлені порушення.
  • 246 інших об’єктів, з яких працювали з порушеннями – 60.

За вказаний період фахівцями Головного управління складено 315 протоколів про адміністративне правопорушення, з них 240 протоколів за статтею 42 КУпАП та 75 протоколів за частиною 2 статті 443 КУпАП.

З метою недопущення порушень у подальшому та усуненню виявлених кожному порушнику надані відповідні письмові пропозиції.

Відповідно до рішення регіональної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №3 від 25.01.2022 – 426 закладів загальної середньої освіти з 27.01.2022 переведені на дистанційне навчання.

Проводилась також активна роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо протиепідемічних вимог.