Дотримання карантинних вимог: за минулий тиждень спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили 491 об’єкт

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно, у тому числі протягом вихідних днів, здійснюють посилений моніторинг дотримання санітарного законодавства та карантинних обмежень суб’єктами господарювання.

За період з 17 по 23 січня фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID-патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 491 суб’єкт господарювання області на предмет дотримання карантинних вимог.

З них 119 об’єктів працювали з порушеннями.

Моніторингом охоплено:

– 284 об’єкти роздрібної торгівлі харчовими продуктами;

– 17 закладів громадського харчування;

– 79 об’єктів непродовольчої торгівлі;

– 34 дошкільні заклади освіти;

– 30 закладів загальної середньої освіти;

– 47 інших об’єктів.

За результатами перевірок складено 82 протоколи про порушення карантинних вимог і санітарних правил. З метою недопущення у подальшому та усуненню вже виявлених порушень, кожному порушнику надані письмові пропозиції щодо приведення у відповідність до карантинних вимог функціонування об’єкту.

Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, за звітний період опрацьовано 6 пакетів документів щодо розгляду випадків захворювання на COVID -19 серед медичних працівників та надані відповідні довідки.

Одним із пріоритетних завдань Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  є проведення протиепідемічних (профілактичних) заходів під час карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.  Робота в цьому напрямку триває та знаходиться на особливому контролі.