Дитячі садочки у Великій Олександрівці готові до роботи

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20.05.2002 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів” з 25 травня дозволено  функціонування закладів дошкільної освіти за умови дотримання вимог, передбачених постановою головного державного санітарного лікаря України № 25 від 21.05.2020 року «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби».

2 червня при Великоолександрівській районній державній адміністрації відбулося засідання комісії з техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій розглядалося звернення Великоолександрівського селищного голови щодо відновлення діяльності закладів дошкільної освіти №1, №2 та №3. Прийнято рішення про перевірку робочою групою виконання санітарних та протиепідемічних вимог у закладах райцентру.

3 червня  робоча група у складі заступника голови райдержадміністрації, начальника відділу освіти за участю фахівця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в присутності селищного голови та керівників ЗДО  обстежила заклади дошкільної освіти. В ході обстеження встановлено, що в закладах проведена значна підготовча робота щодо забезпечення виконання вимог постанови головного санітарного лікаря:  придбані безконтактні термометри, достатня кількість спиртовмісних антисептиків для обробки рук, рідке мило з дозаторами у всі групи та для персоналу, паперові рушники, дезінфікуючі засоби. Вирішено питання ранкового прийому дітей за межами будівлі після температурного скринінгу, занесення даних вимірів у відповідні журнали, обробки рук антисептиками. Персонал закладів забезпечений необхідною кількістю масок, рукавичок, спецодягом відповідно до виду робіт. Виділені спеціальні контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами для збору використаних засобів індивідуального захисту для їх подальшої утилізації, ємності для дезінфекції іграшок, столового посуду, тощо. При вході до закладі встановлено інформаційні стенди щодо  діючих карантинних обмежень. З персоналом проведено підготовку щодо правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації, проведення поточної дезінфекції приміщень, поверхонь та дотримання інших вимог, передбачених діючими нормативними документами.

Крім цього, заклади суттєво покращили матеріально – технічний стан харчоблоків: придбані нові сучасні розділові столи, оновлено холодильне обладнання, встановлено мийні ванни, придбані сушарки для посуду.

Дитячі садочки селища Велика Олександрівка планують відновити свою роботу з 9 червня при безумовному  дотриманні протиепідемічних вимог.