Дитяче харчування в навчальних та дошкільних закладах Білозерського району на постійному контролі Держпродспоживслужби

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області приділяється велика увага організації здорового, збалансованого та безпечного харчування дітей у загальноосвітніх та дошкільних закладах. Це питання на постійному контролі спеціалістів  Білозерського районного управління, зокрема в оздоровчий сезон 2019 року.

Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основною умовою для нормального росту і розвитку дітей.

До початку функціонування у 30 пришкільних таборах при загальноосвітніх закладах району була проведена робота з погодження примірних перспективних меню. При їх погодженні по кожному закладу узгоджувалися графіки та маршрути доставки продуктів, вивчалися умови постачання харчових продуктів та вживалися заходи щодо забезпечення надходження до закладів відпочинку харчових продуктів та продовольчої сировини після отримання експертного висновку за результатами лабораторних досліджень щодо їх відповідності та якості

За підсумками оздоровчої кампанії проведено аналіз виконання норм харчування. Відсоток виконання норм харчування складає в середньому – 94,2 %. Слід зазначити, що по пришкільними таборам Станіславської об’єднаної територіальної громади та Чорнобаївської санаторної школи-інтернату було забезпечено 100% норм харчування, по закладах Музиківської об’єднаної територіальної громади – 102%, трохи нижче показник по закладах Білозерської районної держаної адміністрації.

Також, y червні проведено заходи з визначення матеріально-технічного стану харчоблоків закладів освіти. На адреси керівників Білозерської районної держадміністрації, Білозерської , Станіславської, Музиківської об’єднаних територіальних громад та відділів освіти були направлені пропозиції щодо покращення матеріально-технічної бази харчоблоків зі складенням відповідного Плану заходів.

Питання організації харчування дітей  на належному рівні у навчальних та дошкільних закладах Білозерського району залишається одним із пріоритетних у роботі Держпродспоживслужби.