Держпродспоживслужба – за безпечне харчування на курортах Херсонщини

Відпочинок на узбережжі – не лише час засмаги та водних процедур. А й купи смаколиків, які, на жаль, дуже часто виготовляються та зберігаються в неналежних умовах.
Так, за минулий тиждень фахівці Скадовського районного управління ГУ ДПСС в Херсонській області спільно з Національною поліцією обстежили 43 об’єкти громадського харчування в смт Лазурне. Також проведені спільні рейди по відпрацюванню місць несанкціонованої торгівлі у Скадовську. За результатами роботи Нацполіція склала 24 протоколи за ст. 160 КУпАП (Торгівля з рук у невстановлених місцях). Серед порушників – продавці креветок, кукурудзи та свіжого молока. 
 
Минулого тижня фахівці Голопристанського районного управління ГУ ДПСС в Херсонській спільно з поліцією обстежили 16 обʼєктів громадського харчування , 3 сезонних ринки. На контролі знаходяться 19 закладів відпочинку, проведено обстеження 3-х закладів у селищі Залізний Порт. Виявлено 6 місць несанкціонованої торгівлі морепродуктами та овочами. Нацполіція склала 6 адмінпротоколі за ст. 152 КУПаП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів).
 
Генічеське районне управління провело позапланову перевірку оздоровчого закладу, який надає послуги з сімейного відпочинку. На момент перевірки виявлені певні порушення: не було результатів лабораторних досліджень води, ваги не були повірені і був відсутній психометр. Тому був складений припис про усунення виявлених порушень.
 
У Каланчацькому районі проведено актуалізацію та переоблік усіх закладів оздоровлення та відпочинку дітей (2) та дорослих(15). Згідно заяв керівництва проведені перевірки щодо відкриття та функціонування 7 закладів оздоровлення. Голові Хорлівської сільради надано лист щодо необхідності організувати належне утримання території, збір та утилізацію побутових відходів, забезпечити готовність водопостачання і водовідведення, розробити та погодити схеми санітарного очищення населеного пункту.
 
Фото ілюстративне з відкритих джерел.