Держпродспоживслужба України проводить нараду з актуальних питань здійснення державного нагляду у сфері санітарного законодавства

11 жовтня 2018 р. на базі Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області розпочалася дводенна нарада на тему «Актуальні питання здійснення державного нагляду у сфері санітарного законодавства».

Участь у заході беруть представники Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, начальники Управлінь державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та місті Києві, запрошені.

Про діяльність Служби у сфері санітарного законодавства та основних пріоритетних напрямках роботи доповіла начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Алла Григоренко.

Програма першого дня роботи наради присвячена питанням здійснення державного нагляду (контролю) у сфері санітарного законодавства, проблемним питанням проведення санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів та групових харчових отруєнь, спрямованих на виявлення причин та умов, що призвели до виникнення і поширення інфекційних захворювань.

Співдоповідачем з питань здійснення державного нагляду (контролю) у сфері санітарного законодавства виступив начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

В своїй доповіді він зупинився, зокрема, на організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду на території Херсонської області, озвучив систему ключових показників та наголосив на постійному проведенні щоп’ятниці навчань фахівців районних, міжрайонних, міських управлінь як за допомогою скайп-нарад, так і безпосередньо на базі Головного управління. Також, зважаючи на актуальність, Т. Година-Арюпін доповів про реагування та вжиті Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області заходи з огляду на екологічну ситуацію, яка сталася на окремій території області через викиди токсичних речовин на заводі «Кримський Титан».