Держпродспоживслужба спільно з бізнесом працюватимуть над зменшенням кількості нотифікацій стосовно експортованого зерна

Держпродспоживслужба спільно з бізнесом працюватиме над зменшенням кількості нотифікацій та підвищенням якості зерна, яке експортується. Про це йшла мова під час зустрічі Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької та представників Української зернової асоціації.

За словами Владислави Магалецької, сьогодні на основних експортних ринках України приділяють велику увагу якості зерна.

«Дотримання стандартів та вимог країн-партнерів, посилення контролю за якістю продукції на всіх етапах її виробництва та супровід продукції від лану до споживача – все це ми маємо виводити на новий рівень, – підкреслила Голова Держпродспоживслужби. – Впевнена, що спільними зусиллями нам вдасться суттєво зменшити кількість нотифікацій та вирішити проблемні питання виробників, з якими вони зіштовхуються при експорті».

Під час зустрічі було прийнято рішення про створення робочої групи, до якої увійдуть представники Держпродспоживслужби та УЗА. Робоча група щомісяця розглядатиме нотифікації інших країн щодо українського зерна. Тісна співпраця з виробниками дозволить оперативно вирішувати питання, які виникають при здійсненні міжнародної торгівлі.

«Домовились разом професійно і системно вирішувати проблеми експорту зерна. Це чудовий шанс для зернової галузі», – зазначив в.о. виконавчого директора УЗА Сергій Іващенко.

Держпродспоживслужба відіграє важливу роль у ефективності українського експорту. Її завданням є подолання технічних перешкод в торгівлі та забезпечення державних гарантій щодо дотримання вимог країн-партнерів.