Держпродспоживслужба підбила підсумки роботи за перше півріччя 2019 року

12 липня 2019 року відбулася колегія за результатами роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за перше півріччя 2019 року та визначення завдань на третій квартал 2019 року.

Засідання колегії відбулося під керівництвом Першого заступника Голови Держпродспоживслужби Андрія Жука та за участю заступника Міністра аграрної політики та продовольства Віктора Шеремети, заступників Голови Держпродспоживслужби Анни Андрущак та Ольги Шевченко, керівників головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, директорів державних науково-дослідних контрольних інститутів, ДП “Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин”, ДП “Укрветсанзавод”, керівників структурних підрозділів Держпродспоживслужби.

Під час роботи учасники колегії розглянули низку питань, які стосуються діяльності Служби.  Особлива увага була приділена питанням дотримання виконавчої дисципліни, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, аналізу діяльності територіальних органів Держпродспоживслужби щодо санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед населення у звітному періоді.

Учасники засідання також розглянули стан здійснення державного нагляду у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, впровадження на території України Єдиного державного реєстру ветеринарних документів та проведення ідентифікації та реєстрації тварин, реалізації державної політики у сферах карантину та захисту рослин, охорони прав на сорти рослин та ГМО.

Крім того, члени колегії проаналізували роботу з питань державного нагляду у сфері дотримання законодавства про захист прав споживачів, реклами та ринкового нагляду.

У рамках колегії були заслухані доповіді із зазначених питань, дано низку доручень щодо необхідності покращення діяльності в ряді напрямків, а також окреслені завдання та шляхи вирішення наявних проблем у третьому кварталі поточного року.

За результатами колегії, діяльність Держпродспоживслужби визнано задовільною.