На Горностаївщині фахівці Держпродспоживслужби щоденно здійснюють перевірки на об’єктах торгівлі, ринках, закладах громадського харчування, аптеках, перукарнях, АЗС, поштових відділеннях, а також у закладах загальної середньої та дошкільної освіти щодо дотримання ними санітарних норм та правил під час карантину.
Так, з початку карантину за 2020 рік фахівці Держпродспоживслужби перевірили 2181 господарський об’єкт. Порушення встановлено на 666-ти. В основному, надавались пропозиції власникам і працівникам, де наголошено на важливості дотримання карантинних заходів, роз’яснено норми й правила, а якщо були грубі порушення – складались протоколи для накладення штрафів. Всього за 2020 рік до адміністративної відповідальності притягнуто 17 осіб. До органів місцевої влади та місцевого самоврядування для відповідного реагування направлено 23 довідки з пропозиціями. Зазначимо, що за січень 2021 року обстежено 253 суб’єкти господарювання, а порушення виявлено на 24-х. Штрафи застосовано до 5-ти осіб та надано пропозиції 23-м керівникам.
Як засвідчують перевірки, найпоширеніші порушення – відсутність тимчасового маркування на підлозі задля дотримання покупцями соціальної дистанції, не дотримання маскового режиму, не здійснюється температурний скринінг працівників (або ж показники не фіксуються у спеціальному журналі).
Нині період розповсюдження гострих вірусних захворювань (ГРВІ), що ускладнює протиепідемічну обстановку. Тож варто максимально обмежити контакти й без потреби не відвідувати місця масового скупчення людей. Наголошуємо: до кінця лютого на території країни діє адаптивний карантин, за яким Херсонщина перебуває у помаранчевій зоні небезпеки. Тож необхідно дотримуватись усіх карантинних заходів. Основні вимоги залишаються незмінними: часто мити або обробляти антисептиком руки, дотримуватися соціальної дистанції, носити маски.
Хоча Держпродспоживслужба проводить широку інформаційну роботу задля запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, керівникам закладів необхідно й самим стежити за постановами та новими протиепідемічними вимогами. Адже, як відомо, незнання норм, не звільняє від відповідальності.
02.02.2021
Державний нагляд за дотриманням протиепідемічного режиму в умовах карантину в Горностаївському районі триває
На Горностаївщині фахівці Держпродспоживслужби щоденно здійснюють перевірки на об’єктах торгівлі, ринках, закладах громадського харчування, аптеках, перукарнях, АЗС, поштових відділеннях, а також у закладах загальної середньої та дошкільної освіти щодо дотримання ними санітарних норм та правил під час карантину.
Так, з початку карантину за 2020 рік фахівці Держпродспоживслужби перевірили 2181 господарський об’єкт. Порушення встановлено на 666-ти. В основному, надавались пропозиції власникам і працівникам, де наголошено на важливості дотримання карантинних заходів, роз’яснено норми й правила, а якщо були грубі порушення – складались протоколи для накладення штрафів. Всього за 2020 рік до адміністративної відповідальності притягнуто 17 осіб. До органів місцевої влади та місцевого самоврядування для відповідного реагування направлено 23 довідки з пропозиціями. Зазначимо, що за січень 2021 року обстежено 253 суб’єкти господарювання, а порушення виявлено на 24-х. Штрафи застосовано до 5-ти осіб та надано пропозиції 23-м керівникам.
Як засвідчують перевірки, найпоширеніші порушення – відсутність тимчасового маркування на підлозі задля дотримання покупцями соціальної дистанції, не дотримання маскового режиму, не здійснюється температурний скринінг працівників (або ж показники не фіксуються у спеціальному журналі).
Нині період розповсюдження гострих вірусних захворювань (ГРВІ), що ускладнює протиепідемічну обстановку. Тож варто максимально обмежити контакти й без потреби не відвідувати місця масового скупчення людей. Наголошуємо: до кінця лютого на території країни діє адаптивний карантин, за яким Херсонщина перебуває у помаранчевій зоні небезпеки. Тож необхідно дотримуватись усіх карантинних заходів. Основні вимоги залишаються незмінними: часто мити або обробляти антисептиком руки, дотримуватися соціальної дистанції, носити маски.
Хоча Держпродспоживслужба проводить широку інформаційну роботу задля запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, керівникам закладів необхідно й самим стежити за постановами та новими протиепідемічними вимогами. Адже, як відомо, незнання норм, не звільняє від відповідальності.