Державні інспектори Держпродспоживслужби взяли участь у навчальному аудиті системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР)

23-24 травня 2019 року в рамках проекту міжнародної технічної допомоги ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» у Херсоні відбувся навчальний пілотний аудит системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР).

Навчання проводилося на базі одного із молокопереробних підприємств регіону.

У заході взяли участь державні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та м. Києва.

Учасники мали змогу підвищити свої знання та на практиці відпрацювати алгоритм проведення державного контролю у формі аудиту системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР) на підприємствах, які спеціалізуються на виробництві молочних продуктів.

Захід проходив під керівництвом експерта проекту ЄС Юрія Оглашенного.

Наприкінці навчань учасники разом з Юрієм Оглашенним та представниками підприємства підсумували результати проведеного аудиту та підготували рекомендації щодо усунення виявлених невідповідностей.