Декілька способів, які допоможуть бути енергійним та бадьорим без кави

Для того, щоб мати сили і не спати на робочому місці, зовсім необов’язково пити каву.

Однак, якщо ви занадто часто відчуваєте себе втомленим і млявим, варто переглянути свої звички.

Тренуйтеся

Кардіотренування корисні для роботи серця, а силові вправи – для зміцнення м’язів. Чим більше розвинена м’язова тканина, тим більше енергії виробляється мітохондріями в наших клітинах. Додаткова перевага – набагато кращий обмін речовин.

Їжте якомога більше зелених овочів

Особливо листових – шпинат, брокколі, кейл, рукола, латук, селера. Всі вони багаті антиоксидантами, вітамінами і мінералами. Також в них міститься залізо, «відповідальне» за оксигенації організму, завдяки чому ми відчуваємо себе відпочившими.

Пийте зелений чай

Завдяки вмісту амінокислоти під назвою L-теанін, цей чай здатний пробудити в нас енергію, не порушуючи при цьому внутрішній спокій (як це інколи буває у випадку з кавою). Додатковий плюс зеленого чаю – в ньому міститься безліч антиоксидантів.

Перевірте рівень заліза в організмі

Нестача цього мікроелемента може бути головною причиною втоми. Залізо необхідне для правильного функціонування еритроцитів, що відповідають за оксигенації організму (знову-таки, кисень!). Якщо зелених овочів недостатньо, можна включити у свій раціон червоне м’ясо.

Завершуйте розпочате

Якщо є список завдань, які потрібно виконати, виконуйте їх одне за одним, а не займайтеся всім і відразу. Кожне виконане завдання допоможе відчути себе краще і отримати мотивацію (і енергію) для подальших дій. Тоді вже остоточно перерви на каву стануть зайвими!