COVID-патрулі: з 15 по 18 листопада відвідано 473 суб’єкти господарювання області (відео)

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжують щоденно здійснювати контроль за виконанням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання.

За період з 15 по 18 листопада спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, спільно з представниками Головного управління Національної поліції в Херсонській області, органів місцевого самоврядування, відвідано 473 суб’єкти господарювання області, на 130 об’єктах були виявлені порушення карантинних вимог і санітарних правил та складено 97 протоколів про адміністративні правопорушення. Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
На кожному об’єкті проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо обов’язкового дотримання протиепідемічних вимог.
Найбільш поширені порушення:
– відсутність або неналежне носіння захисних масок;
– непроведення температурного скринінгу працівникам тощо.
Детально протиепідемічні вимоги викладені в Постанові Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 та в Постановах Головного державного санітарного лікаря України.
Робота в цьому напрямку триває та знаходиться на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.