26 лютого 2020 року на базі Херсонського міського управління Держпродспоживслужби відбулась нарада з виробниками харчових продуктів міста Херсона та операторами ринку, які провадять діяльність по зберіганню та обігу харчових продуктів. Зустріч проходила під головуванням керівника установи Марини Малахової. Темою для обговорення було діюча система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).
У ході бесіди було наголошено, що наявність розробленої відповідної документації, яка не працює (не впроваджена) на підприємстві, є ознакою недіючої системи і як наслідок відсутністю Система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Проаналізувавши виконання наказу начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області № 686, стосовно внутрішнього лабораторного контролю на підприємствах, 80% підприємств такого контролю не здійснюють. Також операторам ринку нагадали, що вони несуть відповідальність за якість харчових продуктів, які постачають
Нарада пройшла в доброзичливій атмосфері, активному діалозі, в обговорені нагальних питань, оператори ринку отримали вичерпні відповіді.
26.02.2020
Безпечність харчових продуктів – діюча система НАССР
26 лютого 2020 року на базі Херсонського міського управління Держпродспоживслужби відбулась нарада з виробниками харчових продуктів міста Херсона та операторами ринку, які провадять діяльність по зберіганню та обігу харчових продуктів. Зустріч проходила під головуванням керівника установи Марини Малахової. Темою для обговорення було діюча система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).
У ході бесіди було наголошено, що наявність розробленої відповідної документації, яка не працює (не впроваджена) на підприємстві, є ознакою недіючої системи і як наслідок відсутністю Система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Проаналізувавши виконання наказу начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області № 686, стосовно внутрішнього лабораторного контролю на підприємствах, 80% підприємств такого контролю не здійснюють. Також операторам ринку нагадали, що вони несуть відповідальність за якість харчових продуктів, які постачають
Нарада пройшла в доброзичливій атмосфері, активному діалозі, в обговорені нагальних питань, оператори ринку отримали вичерпні відповіді.