Сезон збору дикорослих грибів: важливі рекомендації щодо безпеки

З настанням осені розпочинається грибний сезон. Нагадуємо важливі правила, які потрібно пам’ятати для профілактики отруєння грибами, що є одним із найважчих серед харчових отруєнь.

Держпродспоживслужба Херсонщини вкотре нагадує про небезпеку вживання в їжу дикорослих грибів та рекомендує дотримуватись основних порад щодо профілактики отруєнь грибами:

  • бажано відмовитись від споживання дикорослих грибів, а натомість надати перевагу штучно вирощеним печерицям і гливам;
  • купуйте гриби тільки у спеціально призначених для цього місцях – в закладах роздрібної торгівлі, де забезпечена наявність відповідного маркування з інформацією для споживача щодо походження, безпечності та якості продукту, або на агропродовольчих ринках, де у лабораторіях Держпродспоживслужби досліджуються цей продукт на вміст радіонуклідів – з урахуванням місця збору та відстані до зони відчуження;
  • не купуйте гриби на стихійних ринках, з рук, у місцях несанкціонованої торгівлі чи у продавців на автошляхах.

Пам’ятка – у спільній з європейським проєктом EU4SaferFood інфографіці.