Робота лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби в Херсонській області

Після деокупації правобережної частини Херсонської області, незважаючи на те, що звільнені території перебувають під постійними обстрілами Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та підпорядковані йому державні установи  продовжують працювати, забезпечуючи санітарне та епідемічне благополуччя населення, контролюючи епізоотичну ситуацію, безпечність харчових продуктів тощо.

Так, з метою недопущення обігу небезпечних харчових продуктів, спеціалісти державних лабораторій ветеринарно – санітарної експертизи відновили свою роботу на агропродовольчих ринках «Центральний» і «Північний». Державні інспектори проводять ветеринарно-санітарний огляд, а в разі необхідності і ветеринарно-санітарну експертизу м’яса та інших продуктів забою сільськогосподарських тварин та птиці, м’ясних виробів, яєць, молока і молокопродуктів та інших харчових продуктів в тому числі рослинного походження, з метою реалізації безпечної продукції жителям м. Херсон

Поступово налагоджується робота діагностичного відділу Херсонської регіональної державної лабораторії у смт. Велика Олександрівка. У відділі проводяться імунологічні та паразитологічні випробування .