Підвищення кваліфікації за спеціальною короткостроковою програмою на тему: «Гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків»

З 29 по 31 липня в Навчальному центрі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) було проведено підвищення кваліфікації за спеціальною короткостроковою програмою на тему: «Гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків».

Навчання проходило дистанційно в режимі реального часу, що дало змогу долучитися до заходу фахівцям з усієї України. Серед учасників – державні ветеринарні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Мета навчання – підвищення професійних компетентностей і забезпечення єдиного підходу до здійснення державного нагляду за дотриманням вимог безпечності харчових продуктів на агропродовольчих ринках по всій країні.

Програма була насичена практичними темами, надзвичайно актуальними для роботи на агропродовольчих ринках:

  • класифікація агропродовольчих ринків та огляд чинних нормативно-правових актів;
  • вимоги до території агропродовольчих ринків та загальні гігієнічні стандарти;
  • роль акредитованих лабораторій у контролі безпечності харчових продуктів;
  • особливості впровадження системи НАССР на агропродовольчих ринках;
  • адміністративні заходи, включно з державною реєстрацією потужностей і видачею експлуатаційних дозволів;
  • розбір практичних прикладів і робота з документацією.

Окрім лекційних блоків, учасники мали змогу розглянути реальні практичні ситуації, поставити запитання експертам і отримати чіткі рекомендації щодо роботи на агропродовольчих ринках у межах чинного законодавства.

Учасники підвищили рівень професійних знань і компетентностей, необхідних для єдиного підходу до здійснення державного контролю за дотриманням гігієнічних вимог операторами агропродовольчих ринків на території України.