В останній тиждень листопада в Івано-Франківській області відбувся 4-денний симуляційний тренінг на тему: «Ящур та сибірка: профілактика, діагностика та ліквідація», організований Держпродспоживслужбою спільно з проєктом технічної допомоги ЄС EU4SaferFood.
Цей захід об’єднав спеціалістів Держпродспоживслужби з усіх регіонів України, а також Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ). Серед учасників – Аліна Онуфрієнко, начальник відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Основні теми тренінгу:
- Протидія спалахам ящуру та сибірки;
- Проведення епізоотичних розслідувань;
- Відпрацювання заходів із біобезпеки;
- Ліквідація спалахів у рамках імітованого сценарію зараження.
Мета заходу – підвищення рівня обізнаності державних ветеринарних інспекторів щодо ящуру та сибірки в Україні, а також посилення готовності до реагування у разі підозри або підтвердження особливо небезпечних захворювань тварин.
Тренінг складався з двох взаємодоповнюючих частин: теоретична та практична. Під час теоретичної частини учасники мали можливість попрацювати у групах та відпрацювати питання реагування на підозру/підтвердження спалаху захворювання тварин на ящур.
Важливою частиною заходу була практична частина, під час якої відбувся виїзд на ферму – місце імітованого спалаху хвороб, і учасники на практиці відпрацювали необхідні дії при отриманні інформації про підозру захворювання тварин на ящур та сибірку.
Наше головне завдання – зосереджувати зусилля на підвищенні професійного рівня наших фахівців, щоб гарантувати надійний захист здоров’я тварин та забезпечити безпеку громадян в регіоні.





02.12.2024
На Івано-Франківщині відбувся симуляційний тренінг на тему: «Ящур та сибірка: профілактика, діагностика та ліквідація»
В останній тиждень листопада в Івано-Франківській області відбувся 4-денний симуляційний тренінг на тему: «Ящур та сибірка: профілактика, діагностика та ліквідація», організований Держпродспоживслужбою спільно з проєктом технічної допомоги ЄС EU4SaferFood.
Цей захід об’єднав спеціалістів Держпродспоживслужби з усіх регіонів України, а також Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ). Серед учасників – Аліна Онуфрієнко, начальник відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Основні теми тренінгу:
Мета заходу – підвищення рівня обізнаності державних ветеринарних інспекторів щодо ящуру та сибірки в Україні, а також посилення готовності до реагування у разі підозри або підтвердження особливо небезпечних захворювань тварин.
Тренінг складався з двох взаємодоповнюючих частин: теоретична та практична. Під час теоретичної частини учасники мали можливість попрацювати у групах та відпрацювати питання реагування на підозру/підтвердження спалаху захворювання тварин на ящур.
Важливою частиною заходу була практична частина, під час якої відбувся виїзд на ферму – місце імітованого спалаху хвороб, і учасники на практиці відпрацювали необхідні дії при отриманні інформації про підозру захворювання тварин на ящур та сибірку.
Наше головне завдання – зосереджувати зусилля на підвищенні професійного рівня наших фахівців, щоб гарантувати надійний захист здоров’я тварин та забезпечити безпеку громадян в регіоні.