Купуєте “вуличну їжу” – будьте уважні!

Пиріжки, перепічка, шаурма, хот-доги, піца – це неповний перелік «швидкої» їжі, яку  зручно купити і з’їсти «на ходу». Вона приносить користь і задоволення лише тоді, коли готується та зберігається в належних санітарних умовах із безпечної і якісної сировини. Відповідальність за дотримання зазначених умов несе суб’єкт господарювання.

Для уникнення неприємних наслідків від вживання фаст-фуду радимо споживачам:

  • звертати увагу на наявність куточка споживача у закладі –  інформаційного стенду з регламентованою інформацією, зокрема, про найменування власника та контактною інформацією. Розміщений на видному і доступному місці, правильно оформлений куточок споживача наочно демонструє легальність діяльності суб’єкта господарювання, відповідальне ставлення до додержання вимог законодавства, а також відкритість і доброзичливість до споживача!
  • обов’язково звертати увагу на санітарний стан приміщення, де готується та зберігається їжа.

Варто нагадати, що у  працівників,  які  здійснюють продаж  продовольчих товарів,  має бути особиста  медична  книжка  встановленого  зразка.

Якщо ж санітарний стан приміщення або якість продукції  викликає у вас сумніви – краще відмовитись від покупки!

Нагадуємо, наразі  Держпродспоживслужба може здійснювати позапланові  перевірки  на підставі, зокрема, звернення громадян за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини.

Якщо виявили порушення – звертайтесь до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.