Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів – головна тема навчання

Сьогодні, 19 липня, в рамках виконання Антикорупційної програми Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на 2024-2026 роки, затвердженої наказом Держпродспоживслужби від 20.03.2024 №167, та відповідно до плану-графіка навчальних заходів з антикорупційної тематики Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на 2024 рік, сектором з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління проведено навчання на тему: «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів».

Захід було проведено для керівників та працівники самостійних структурних підрозділів Головного управління, а також державних установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби та підпорядковані Головному управлінню.

Мета навчання – закріплення та поглиблення знань законодавства про запобігання корупції, засвоєння механізмів запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності співробітників.

Під час заходу обговорили шляхи запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, відповідальність осіб, винних у порушенні вимог і обмежень, пов’язаних із конфліктом інтересів, а також розібрали практичні кейси, до яких мали змогу долучитись всі учасники заходу.

Додатково: фахівцями сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління розроблено та затверджено «Методичні рекомендації з врегулювання конфлікту інтересів у діяльності працівників Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області».

Принагідно варто нагадати, що Головне управління у першу чергу керується принципом нульової толерантності до корупції у будь-яких її формах та проявах, вживає і в подальшому вживатиме всіх заходів щодо запобігання, виявлення та протидії корупції, передбачених чинним законодавством та Антикорупційною програмою Держпродспоживслужби, заявляє про свою принципову позицію та засуджує корупцію як незаконний та неетичний спосіб ведення діяльності.