Забезпечення епізоотичного благополуччя на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Проведення протиепізоотичних заходів було і залишається пріоритетним напрямком у роботі фахівців Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Так, спеціалістами Бериславської районної державної лікарні ветеринарної медицини на виконання Плану заходів в зоні нагляду щодо ліквідації спалаху високопатогенного грипу птиці, затвердженого рішенням ДНПК № 6 від 08.02.2024 Бериславської РВА, проведено відбір стандартних зразків від птиці для лабораторних досліджень з метою підтвердження епізоотичного благополуччя в населених пунктах  Херсонської області, які увійшли до зони нагляду.

За результатами лабораторних досліджень у Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби у відібраних зразках вірусу грипу не виявлено.

Заходи щодо контролю за недопущенням поширення захворювання продовжуються, епізоотична ситуація на підконтрольній території Херсонської області контрольована.