Держпродспоживслужба Херсонщини нагадує, що забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів – обов’язок суб’єктів господарювання. Держпродспоживслужба здійснює державний нагляд (контроль) у зазначеній сфері.
Фахівці Бериславського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснили позапланове інспектування постачальників харчових продуктів щодо усунення раніше виявлених порушень. За результатами перевірок складено відповідні акти.
У ході інспектувань встановлено, що всі недоліки усунено:
- забезпечено простежуваність харчових продуктів на всіх стадіях обігу;
- розроблено та впроваджено постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках HACCP;
- підлоги транспортних засобів обладнано матеріалами, що дозволяють ефективно здійснювати чищення та дезінфекцію;
- використовується інвентар і контейнери з безпечних матеріалів для перевезення швидкопсувних продуктів;
- дотримується температурний режим при транспортуванні харчових продуктів;
- персонал забезпечений медичними книжками та пройшов навчання з питань гігієни та обігу харчових продуктів.
У рамках заходів з постачальниками проведено роз’яснювальну роботу щодо неухильного дотримання правил перевезення автомобільним транспортом, зокрема необхідності забезпечення належного температурного режиму, що унеможливлює розмноження мікроорганізмів та утворення токсинів.
Безпечна їжа – це спільна турбота!
30.09.2025
Дотримання вимог безпечності харчових продуктів – під постійним контролем Держпродспоживслужби Херсонщини
Держпродспоживслужба Херсонщини нагадує, що забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів – обов’язок суб’єктів господарювання. Держпродспоживслужба здійснює державний нагляд (контроль) у зазначеній сфері.
Фахівці Бериславського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснили позапланове інспектування постачальників харчових продуктів щодо усунення раніше виявлених порушень. За результатами перевірок складено відповідні акти.
У ході інспектувань встановлено, що всі недоліки усунено:
У рамках заходів з постачальниками проведено роз’яснювальну роботу щодо неухильного дотримання правил перевезення автомобільним транспортом, зокрема необхідності забезпечення належного температурного режиму, що унеможливлює розмноження мікроорганізмів та утворення токсинів.
Безпечна їжа – це спільна турбота!