Відбулася чергова зустріч із представниками бізнесу

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко зустрівся з представниками бізнесу, що здійснюють діяльність зі зберігання та постачання продуктів харчування до освітніх і оздоровчих закладів інших регіонів України.

До зустрічі долучилась начальник Херсонського районного управління Головного управління Марина Малахова.

Учасники обговорили питання щодо дотримання вимог законодавства про харчові продукти в умовах воєнного стану, враховуючи безпекові умови в регіоні. Адже першочергові завдання Держпродспоживслужби – передбачати загрози та ризики при забезпеченні контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів, захищати права споживачів, оберігати здоров’я та життя людей, а особливо дітей. 

Також під час зустрічі наголошено, що оператори ринку несуть відповідальність за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють, і тому повинні відповідально відноситись до їх дотримання, а саме: приділяти належну увагу щодо забезпечення простежуваності харчових продуктів, дотримання температурних режимів при транспортуванні та зберіганні продуктів харчування, наявності відповідного пакування та маркування усіх, без виключення, продуктів харчування.

Відкритість до діалогу з бізнесом є одним із пріоритетів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Сьогодні, в умовах воєнного стану, як ніколи важливо підтримувати український бізнес в рамках законодавчого поля, що є критично важливим для економіки країни та продовольчої безпеки регіону.