Днями відбулася робоча зустріч у рамках співпраці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та Державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».
Учасники зустрічі: начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Максим Сенчук, генеральний директор Державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Наталя Асатурова та заступники генерального директора Оксана Піскун і Олександр Хондусь.
Ключова мета – в рамках співпраці сторін досягти оптимальних результатів щодо здоров’я, визнаючи взаємозвʼязок між людьми, тваринами, рослинами, їхнім спільним місцем «проживання» та станом навколишнього середовища, тобто принципу «Єдине здоров’я».
У ході зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області та Державною установою «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».
Предметом Меморандуму є:
- об’єднання зусиль щодо виявлення та оцінки причинно-наслідкових зв’язків між станом здоров’я населення та впливом на нього факторів ризику середовища життєдіяльності;
- взаємодія при реагуванні на надзвичайні ситуації, пов’язані з випадками особливо небезпечних інфекцій, спалахів інфекційних хвороб та масових неінфекційних захворювань;
- взаємодія у разі виявлення відхилень від встановлених гігієнічних нормативів факторів середовища життєдіяльності людини за результатами соціально-гігієнічного моніторингу;
- координація дій щодо проведення антиалкогольних та протитютюнових заходів;
- об’єднання спільних зусиль сторін у рамках співпраці при розробці пропозицій до проєктів стратегій, програм у сферах громадського здоров’я, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення області;
- консолідація власних потенціалів та спільна діяльність сторін для взаємовигідної співпраці у питаннях, які представляють взаємний інтерес.
Співпраця в рамках Меморандуму передбачає, що учасники намагатимуться інформувати один одного про досягнення у сферах контролю, профілактики та ліквідації інфекційних та неінфекційних хвороб шляхом обміну інформацією та досвідом між фахівцями, проведення спільних тренінгів, семінарів, конференцій, форумів, круглих столів тощо.


05.12.2024
Відбулася робоча зустріч у рамках співпраці з ДУ «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»
Днями відбулася робоча зустріч у рамках співпраці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та Державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».
Учасники зустрічі: начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Максим Сенчук, генеральний директор Державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Наталя Асатурова та заступники генерального директора Оксана Піскун і Олександр Хондусь.
Ключова мета – в рамках співпраці сторін досягти оптимальних результатів щодо здоров’я, визнаючи взаємозвʼязок між людьми, тваринами, рослинами, їхнім спільним місцем «проживання» та станом навколишнього середовища, тобто принципу «Єдине здоров’я».
У ході зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області та Державною установою «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».
Предметом Меморандуму є:
Співпраця в рамках Меморандуму передбачає, що учасники намагатимуться інформувати один одного про досягнення у сферах контролю, профілактики та ліквідації інфекційних та неінфекційних хвороб шляхом обміну інформацією та досвідом між фахівцями, проведення спільних тренінгів, семінарів, конференцій, форумів, круглих столів тощо.