15 грудня відбулося онлайн-засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, курортно-туристичної діяльності та соціальної політики.
Під час засідання розглянуто Звіт робочої групи з вивчення питань діяльності комунального некомерційного підприємства «Херсонський обласний заклад з надання психіатричної допомоги» Херсонської обласної ради.
Зазначена робоча група утворена відповідно до розпорядження Херсонської обласної ради від 27.11.2025 № 83, до складу якої входить і представник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області – начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Максим Сенчук.
Під час обговорення Максим Сенчук поінформував про результати комісійного обстеження закладу, зокрема належний санітарний стан приміщень, дотримання вимог інфекційного контролю та організацію харчування відповідно до чинних нормативно-правових актів.
За результатами роботи комісії надано рекомендації щодо удосконалення організації профілактики інфекцій, недопущення інфікування об’єктів внутрішнього середовища, а також впровадження сучасних підходів до організації харчування, з урахуванням міжнародних рекомендацій та вимог до безпечності харчових продуктів, зокрема щодо впровадження системи HACCP.
18.12.2025
Представник Держпродспоживслужби Херсонщини взяв участь в онлайн-засіданні постійної комісії обласної ради
15 грудня відбулося онлайн-засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, курортно-туристичної діяльності та соціальної політики.
Під час засідання розглянуто Звіт робочої групи з вивчення питань діяльності комунального некомерційного підприємства «Херсонський обласний заклад з надання психіатричної допомоги» Херсонської обласної ради.
Зазначена робоча група утворена відповідно до розпорядження Херсонської обласної ради від 27.11.2025 № 83, до складу якої входить і представник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області – начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Максим Сенчук.
Під час обговорення Максим Сенчук поінформував про результати комісійного обстеження закладу, зокрема належний санітарний стан приміщень, дотримання вимог інфекційного контролю та організацію харчування відповідно до чинних нормативно-правових актів.
За результатами роботи комісії надано рекомендації щодо удосконалення організації профілактики інфекцій, недопущення інфікування об’єктів внутрішнього середовища, а також впровадження сучасних підходів до організації харчування, з урахуванням міжнародних рекомендацій та вимог до безпечності харчових продуктів, зокрема щодо впровадження системи HACCP.