5 липня 2018 року відбувся семінар на тему «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід».
Організаторами заходу виступили Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації за участі Міністерства аграрної політики та продовольства України та Проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».
Мета семінару – надання практичної допомоги операторам ринку у впровадженні на своїх підприємствах процедур, заснованих на принципах НАССР, що дасть можливість останнім розширити ринки збуту виробленої продукції та надавати якісні послуги в закладах громадського харчування.

Під час роботи були розглянуті основні вимоги нового харчового законодавства стосовно ролі та відповідальності операторів ринку за безпечність харчових продуктів, впровадження нових методів державного контролю, детального розгляду вимог законодавства до малих підприємств (у тому числі громадського харчування), НАССР – застосування гнучкого підходу, НАССР – для закладів громадського харчування.

Участь у семінарі взяли представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головного управління Держпродспожисвлужби в Херсонській області, оператори ринку (малі виробники, заклади громадського харчування МОН – дошкільні, шкільні) яким, згідно з вимогами законодавства необхідно впроваджувати процедури, засновані на принципах НАССР.
05.07.2018
В Херсоні пройшов семінар на тему «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід»
5 липня 2018 року відбувся семінар на тему «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід».
Організаторами заходу виступили Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації за участі Міністерства аграрної політики та продовольства України та Проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».
Мета семінару – надання практичної допомоги операторам ринку у впровадженні на своїх підприємствах процедур, заснованих на принципах НАССР, що дасть можливість останнім розширити ринки збуту виробленої продукції та надавати якісні послуги в закладах громадського харчування.
Під час роботи були розглянуті основні вимоги нового харчового законодавства стосовно ролі та відповідальності операторів ринку за безпечність харчових продуктів, впровадження нових методів державного контролю, детального розгляду вимог законодавства до малих підприємств (у тому числі громадського харчування), НАССР – застосування гнучкого підходу, НАССР – для закладів громадського харчування.
Участь у семінарі взяли представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головного управління Держпродспожисвлужби в Херсонській області, оператори ринку (малі виробники, заклади громадського харчування МОН – дошкільні, шкільні) яким, згідно з вимогами законодавства необхідно впроваджувати процедури, засновані на принципах НАССР.