Питання організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах було і залишається одним із актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в дошкільному закладі.
За організацію харчування дітей у Нововоронцовському ДНЗ №2 відповідають завідувач, старша медична сестра.
Для контролю за виконанням затвердженого набору продуктів медсестра веде «Журнал обліку виконання норм харчування». На підставі даних цього журналу кожні 10 днів проводиться аналіз якості харчування, а при необхідності – його корекція. У разі невиконання норм харчування, з метою подальшої корекції харчування проводиться розрахунок основних інгредієнтів їжі у раціонах харчування дітей відповідно до таблиць хімічного складу та енергетичної цінності деяких продуктів харчування.
Медична сестра закладу контролює виконання меню та якість страв, проводить санітарно-просвітницьку роботу серед персоналу та батьків з питань раціонального харчування, особливо в оздоровчий період, дає оцінку ефективності харчування, проводить заняття з персоналом з питань гігієни харчування, профілактики харчових отруєнь і групових гострих кишкових інфекцій.
Двотижневе меню на оздоровчий період складено відповідно до вимог Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (затверджено наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227; зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004р. № 1591«Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» зі змінами.
Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 26 червня 2018 року проведено розгляд та коригування перспективного меню на літній період Нововоронцовського ДНЗ № 2 у зв’язку зі збільшенням фінансування
Також, проведена просвітницька, санітарно-освітня робота з метою запобігання інфекційних захворювань, харчових отруєнь відповідно до вимог Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 року №234.
03.07.2018
Новини з Нововоронцовського району: коригування двотижневого меню на літній період 2018 року
Питання організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах було і залишається одним із актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в дошкільному закладі.
За організацію харчування дітей у Нововоронцовському ДНЗ №2 відповідають завідувач, старша медична сестра.
Для контролю за виконанням затвердженого набору продуктів медсестра веде «Журнал обліку виконання норм харчування». На підставі даних цього журналу кожні 10 днів проводиться аналіз якості харчування, а при необхідності – його корекція. У разі невиконання норм харчування, з метою подальшої корекції харчування проводиться розрахунок основних інгредієнтів їжі у раціонах харчування дітей відповідно до таблиць хімічного складу та енергетичної цінності деяких продуктів харчування.
Медична сестра закладу контролює виконання меню та якість страв, проводить санітарно-просвітницьку роботу серед персоналу та батьків з питань раціонального харчування, особливо в оздоровчий період, дає оцінку ефективності харчування, проводить заняття з персоналом з питань гігієни харчування, профілактики харчових отруєнь і групових гострих кишкових інфекцій.
Двотижневе меню на оздоровчий період складено відповідно до вимог Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (затверджено наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227; зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004р. № 1591«Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» зі змінами.
Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 26 червня 2018 року проведено розгляд та коригування перспективного меню на літній період Нововоронцовського ДНЗ № 2 у зв’язку зі збільшенням фінансування
Також, проведена просвітницька, санітарно-освітня робота з метою запобігання інфекційних захворювань, харчових отруєнь відповідно до вимог Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 року №234.