Спеціалісти Головного управління долучилися до онлайн-консультації стосовно питань впровадження реформи шкільного харчування дітей у дошкільних та шкільних закладах освіти

Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з напрямків державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів долучилися в якості спікерів до онлайн-консультації з теми «Впровадження реформи шкільного харчування дітей у дошкільних та шкільних закладах освіти», разом з Херсонським відділом Асоціації міст України та Управлінням освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації.

Консультація відбулась онлайн через платформу «Zoom», одночасно її переглянули понад 500 осіб. Серед присутніх були міські, селищні, сільські голови, керівники відділів та управлінь освіти територіальних громад і керівники освітніх закладів Херсонщини.

Заступник начальника управління – начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Марина Шаталова надала детальні роз’яснення щодо змін в харчуванні дітей в закладах освіти відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Серед висвітлених питань:

-реформування шкільного харчування та основні зміни в організації харчування (система, культура харчування, харчові звички);

-особливості нових норм харчування;

– нормування основних груп харчових продуктів;

– перехідний період для скорочення споживання солі;

– планування меню;

– вимоги до технологічної документації.

Присутні також мали можливість отримати вичерпні відповіді на свої запитання від спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Запис консультації можна переглянути за Посиланням.