За ініціативи Горностаївського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено спільну семінар-нараду за участю керівників та фахівців відповідальних за організацію та забезпечення харчування відділів освіти, закладів дошкільної та загальної середньої освіти Горностаївської селищної ради, комунальної установи «Горностаївський селищний центр по обслуговуванню закладів освіти».
Під час заходу учасниками були обговорені актуальні напрями діяльності:
-щодо практичного застосування нових норм харчування дітей, складання сезонного чотиритижневого перспективного меню на весняний період, згідно з вимогами Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
-дотримання вимог приготування страв, згідно нових норм харчування, на харчоблоках освітніх закладів;
-дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 у закладах освіти.
На нараді відбувся конструктивний діалог між присутніми. Була висловлена низка пропозицій та визначено спільні заходи щодо забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів здобувачів освіти, створення належних умов для безпечного харчування дітей в закладах освіти Горностаївської селищної ради у зимово-весняний період.
08.02.2022
У Горностаївці проведено семінар-нараду щодо організації харчування дітей та дотримання протиепідемічних заходів у дитячих закладах освіти
За ініціативи Горностаївського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено спільну семінар-нараду за участю керівників та фахівців відповідальних за організацію та забезпечення харчування відділів освіти, закладів дошкільної та загальної середньої освіти Горностаївської селищної ради, комунальної установи «Горностаївський селищний центр по обслуговуванню закладів освіти».
Під час заходу учасниками були обговорені актуальні напрями діяльності:
-щодо практичного застосування нових норм харчування дітей, складання сезонного чотиритижневого перспективного меню на весняний період, згідно з вимогами Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
-дотримання вимог приготування страв, згідно нових норм харчування, на харчоблоках освітніх закладів;
-дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 у закладах освіти.
На нараді відбувся конструктивний діалог між присутніми. Була висловлена низка пропозицій та визначено спільні заходи щодо забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів здобувачів освіти, створення належних умов для безпечного харчування дітей в закладах освіти Горностаївської селищної ради у зимово-весняний період.