Як правильно вибрати безпечне м’ясо до новорічного столу: рекомендації Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області
М’ясо чи не один з основних інгредієнтів для приготування страв на новорічні свята. Якісне м’ясо надзвичайно корисне для організму людини, так як воно багате необхідним білком, амінокислотами, різноманітними вітамінами. Цей продукт є універсальним. Його можна тушкувати, смажити, запікати, варити — і кожна страва буде дуже смачною.
Спеціалісти Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надають рекомендації як обрати якісне та безпечне м’ясо.
Обираючи м’ясо на ринку хочемо звернути увагу споживачів на наступне:
Свіже м’ясо смачніше та корисніше ніж заморожене. При заморожуванні продукт довше не псується, але при цьому погіршується його якість. Розморожене м’ясо – більш сухе і в’яле. Тобто, коли є вибір краще купувати свіже м’ясо.
Обираючи харчовий продукт, не соромтеся просити у продавця експертний висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку та товаро-транспортну накладну у магазині.
Оглядаючи товар звертайте увагу на колір м’яса, він має бути насиченим, без зелених і синюватих відтінків. Чим молодша тварина, тим світліше колір м’яса, але він не має бути тьмяним. Якщо воно ззовні підсохло та обвітрилося, а на розрізі є блиск — купувати такий продукт не варто.
Запах м’яса повинен бути природним, жодних сторонніх ароматів, особливо тухлого. Неприйнятні також будь-які хімічні запахи. Сміливо відмовляйтеся, якщо шматок, який сподобався на перший погляд, пахне затхлістю або гниттям. Не варто експериментувати, навіть якщо продавець заманює знижками.
Якщо на шматочку є вкраплення або прошарки жиру, то його колір і навіть запах можуть багато про що розповісти. Жир має бути білого кольору. Ніяких жовтуватих або інших відтінків. Запах — природний та не викликає сумнівів щодо свіжості. Окрім того, жирок на м’ясі має бути таким же м’яким, як і м’якоть шматка. Якщо він твердий, як шматок мила, залишайте такий продукт.
Якщо виникає сумнів, не варто зупиняти свій вибір на такому м’ясі.
Будьте обачними та уважними при покупці будь – яких харчових продуктів, звертайте увагу на маркування. Уникайте об’єктів торгівлі без відповідних дозволів, а саме: торгівлі з рук, з землі, в скверах, під’їздах, замовлень в інтернет-магазинах.
Купуйте тільки безпечний та якісний харчовий продукт та будьте здорові.
22.12.2021
Як правильно вибрати безпечне м’ясо до новорічного столу: рекомендації Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області
М’ясо чи не один з основних інгредієнтів для приготування страв на новорічні свята. Якісне м’ясо надзвичайно корисне для організму людини, так як воно багате необхідним білком, амінокислотами, різноманітними вітамінами. Цей продукт є універсальним. Його можна тушкувати, смажити, запікати, варити — і кожна страва буде дуже смачною.
Спеціалісти Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надають рекомендації як обрати якісне та безпечне м’ясо.
Обираючи м’ясо на ринку хочемо звернути увагу споживачів на наступне:
Якщо виникає сумнів, не варто зупиняти свій вибір на такому м’ясі.
Будьте обачними та уважними при покупці будь – яких харчових продуктів, звертайте увагу на маркування. Уникайте об’єктів торгівлі без відповідних дозволів, а саме: торгівлі з рук, з землі, в скверах, під’їздах, замовлень в інтернет-магазинах.
Купуйте тільки безпечний та якісний харчовий продукт та будьте здорові.