Як правильно вибрати безпечне м’ясо до новорічного столу: рекомендації Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

М’ясо чи  не один з основних  інгредієнтів  для приготування страв  на новорічні свята. Якісне м’ясо надзвичайно корисне для організму людини, так як воно багате необхідним білком, амінокислотами, різноманітними вітамінами. Цей продукт є універсальним. Його можна тушкувати, смажити, запікати, варити — і кожна страва буде дуже смачною.

Спеціалісти Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надають рекомендації як обрати якісне та безпечне м’ясо.

Обираючи м’ясо на ринку хочемо звернути  увагу споживачів на наступне:

  1. Свіже м’ясо смачніше та корисніше ніж заморожене. При заморожуванні продукт довше не псується, але при цьому погіршується його якість. Розморожене м’ясо – більш сухе і в’яле. Тобто, коли є вибір краще  купувати  свіже м’ясо.
  2. Обираючи харчовий продукт, не соромтеся просити у продавця експертний висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку та товаро-транспортну накладну у магазині.
  3. Оглядаючи товар звертайте увагу на колір м’яса, він має бути насиченим, без зелених і синюватих відтінків. Чим молодша тварина, тим світліше колір м’яса, але він не має бути тьмяним. Якщо воно ззовні підсохло та обвітрилося, а на розрізі є блиск — купувати такий продукт не варто.
  4. Запах м’яса повинен бути природним, жодних сторонніх ароматів, особливо тухлого. Неприйнятні також будь-які хімічні запахи. Сміливо відмовляйтеся, якщо шматок, який сподобався на перший погляд, пахне затхлістю або гниттям. Не варто експериментувати, навіть якщо продавець заманює знижками.
  5. Якщо на шматочку є вкраплення або прошарки жиру, то його колір і навіть запах можуть багато про що розповісти. Жир має бути білого кольору. Ніяких жовтуватих або інших відтінків. Запах — природний та не викликає сумнівів щодо свіжості. Окрім того, жирок на м’ясі має бути таким же м’яким, як і м’якоть шматка. Якщо він твердий, як шматок мила, залишайте такий продукт.

Якщо  виникає сумнів, не варто зупиняти свій вибір на такому м’ясі.

Будьте обачними та уважними  при покупці будь – яких харчових продуктів, звертайте увагу на маркування. Уникайте  об’єктів  торгівлі  без відповідних дозволів, а саме: торгівлі з рук,  з землі, в скверах, під’їздах, замовлень в інтернет-магазинах.

Купуйте  тільки  безпечний та якісний  харчовий продукт та будьте здорові.