За період з 22 по 26 листопада спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили 619 об’єктів на дотримання карантинних вимог

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжують щоденно здійснювати контроль за виконанням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання.

За період з 22 по 26 листопада спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, спільно з представниками Головного управління Національної поліції в Херсонській області, органів місцевого самоврядування, відвідано 619 суб’єктів господарювання області, на 153 об’єктах були виявлені порушення карантинних вимог і санітарних правил та складено 90 протоколів про адміністративні правопорушення. Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На кожному об’єкті проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо обов’язкового дотримання протиепідемічних вимог.

Найбільш поширені порушення:
– відсутність або неналежне носіння захисних масок;
– непроведення температурного скринінгу працівникам тощо.

Детально протиепідемічні вимоги викладені в Постанові Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 та в Постановах Головного державного санітарного лікаря України.

Робота в цьому напрямку триває та знаходиться на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.