Управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснюються просвітницькі бесіди щодо торгівлі пестицидами та агрохімікатами

Спеціалістами Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонської області проведено просвітницькі бесіди на об’єктах торгівлі, які здійснюють торгівлю пестицидами та агрохімікатами в Скадовському районі.

До суб’єктів господарювання доведена інформація як виявити фальсифіковані пестициди та про перші симптоми при отруєнні пестицидами. Окремо наголошено про необхідність обов’язкового проходження навчання та отримання допусків і посвідчень для працівників, що здійснюють торгівлю пестицидами і агрохімікатами. Роз’яснено, що всі пестициди, які реалізуються в Україні підлягають державній реєстрації та включаються до «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні», «Списку препаратів, дозволених для роздрібного продажу населенню» та щорічних доповнень до нього.


Крім того, роз’яснено, що реалізація пестицидів населенню здійснюється лише у дрібнофасованому вигляді з обов’язковою наявністю інструкції щодо безпечного їх застосування та рекомендації по використанню цього препарату на відповідну культуру (об’єкт).