Проведення навчання з основних питань забезпечення належних умов для безпечного харчування дітей у Нововоронцовці

На виконання «Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти Херсонської області на 2021 рік», затвердженого розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 28.12.2020 №1015 Нововоронцовським управлінням  ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено навчання з основних питань забезпечення належних умов для безпечного харчування дітей.

Присутнім керівникам та представникам закладів освіти Нововоронцовської селищної ради та Новоолександрівської  сільської ради  було наголошено:

– щодо  виконання пункту 18 частини 1 статті 9 Закону України «Про публічні закупівлі»  та з метою удосконалення нормативно-правової бази, у тому числі щодо норм харчування, створення належних умов для безпечного та якісного харчування та підвищення ефективності закупівель у даній сфері Мінекономіки розроблено та затверджено Методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти (наказом Мінекономіки від 30.10.2020 № 2208);

– щодо попередження харчових отруєнь та які основні вимоги необхідно виконувати; 

– щодо дотримання вимог щодо впровадження та застосування постійно діючих процедур,  заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та на виконання ключових моментів в дотриманні вимог під час роботи в харчоблоці: дотримання правил особистої гігієни, гігієни одягу та взуття в харчоблоці, гігієни приміщення харчоблоку;

– щодо забезпечення простежуваності, оформлення документації, що має важливе значення для створення належних умов безпечного харчування дітей  має безпечність харчових продуктів;

– щодо підтвердження безпечності тваринної, молочної та рослинної продукції, є досить актуальним, тому результати досліджень продукції повинні бути з акредитованої лабораторії Держпродспоживслужби.

Робота  в даному напрямку продовжується, а саме: буде прийнято участь в складанні паспорту харчоблоків в навчальних дитячих закладах.

На виконання «Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти Херсонської області на 2021 рік», затвердженого розпорядженням Голови     обласної державної адміністрації від 28.12.2020 №1015 Нововоронцовським управлінням  ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено навчання з основних питань забезпечення належних умов для безпечного харчування дітей.

Присутнім керівникам та представникам закладів освіти Нововоронцовської селищної ради та Новоолександрівської  сільської ради  було наголошено:

– щодо  виконання пункту 18 частини 1 статті 9 Закону України «Про публічні закупівлі»  та з метою удосконалення нормативно-правової бази, у тому числі щодо норм харчування, створення належних умов для безпечного та якісного харчування та підвищення ефективності закупівель у даній сфері Мінекономіки розроблено та затверджено Методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти (наказом Мінекономіки від 30.10.2020 № 2208);

– щодо попередження харчових отруєнь та які основні вимоги необхідно виконувати; 

– щодо дотримання вимог щодо впровадження та застосування постійно діючих процедур,  заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та на виконання ключових моментів в дотриманні вимог під час роботи в харчоблоці: дотримання правил особистої гігієни, гігієни одягу та взуття в харчоблоці, гігієни приміщення харчоблоку;

– щодо забезпечення простежуваності, оформлення документації, що має важливе значення для створення належних умов безпечного харчування дітей  має безпечність харчових продуктів;

– щодо підтвердження безпечності тваринної, молочної та рослинної продукції є досить актуальним, тому результати досліджень продукції повинні бути з акредитованої лабораторії Держпродспоживслужби.

Робота в даному напрямку триває, а саме: візьмуть участь в складанні паспорту харчоблоків в навчальних дитячих закладах.