На виконання «Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти Херсонської області на 2021 рік», затвердженого розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 28.12.2020 №1015 Нововоронцовським управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено навчання з основних питань забезпечення належних умов для безпечного харчування дітей.
Присутнім керівникам та представникам закладів освіти Нововоронцовської селищної ради та Новоолександрівської сільської ради було наголошено:
– щодо виконання пункту 18 частини 1 статті 9 Закону України «Про публічні закупівлі» та з метою удосконалення нормативно-правової бази, у тому числі щодо норм харчування, створення належних умов для безпечного та якісного харчування та підвищення ефективності закупівель у даній сфері Мінекономіки розроблено та затверджено Методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти (наказом Мінекономіки від 30.10.2020 № 2208);
– щодо попередження харчових отруєнь та які основні вимоги необхідно виконувати;
– щодо дотримання вимог щодо впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та на виконання ключових моментів в дотриманні вимог під час роботи в харчоблоці: дотримання правил особистої гігієни, гігієни одягу та взуття в харчоблоці, гігієни приміщення харчоблоку;
– щодо забезпечення простежуваності, оформлення документації, що має важливе значення для створення належних умов безпечного харчування дітей має безпечність харчових продуктів;
– щодо підтвердження безпечності тваринної, молочної та рослинної продукції, є досить актуальним, тому результати досліджень продукції повинні бути з акредитованої лабораторії Держпродспоживслужби.

Робота в даному напрямку продовжується, а саме: буде прийнято участь в складанні паспорту харчоблоків в навчальних дитячих закладах.
На виконання «Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти Херсонської області на 2021 рік», затвердженого розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 28.12.2020 №1015 Нововоронцовським управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено навчання з основних питань забезпечення належних умов для безпечного харчування дітей.

Присутнім керівникам та представникам закладів освіти Нововоронцовської селищної ради та Новоолександрівської сільської ради було наголошено:
– щодо виконання пункту 18 частини 1 статті 9 Закону України «Про публічні закупівлі» та з метою удосконалення нормативно-правової бази, у тому числі щодо норм харчування, створення належних умов для безпечного та якісного харчування та підвищення ефективності закупівель у даній сфері Мінекономіки розроблено та затверджено Методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти (наказом Мінекономіки від 30.10.2020 № 2208);
– щодо попередження харчових отруєнь та які основні вимоги необхідно виконувати;
– щодо дотримання вимог щодо впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та на виконання ключових моментів в дотриманні вимог під час роботи в харчоблоці: дотримання правил особистої гігієни, гігієни одягу та взуття в харчоблоці, гігієни приміщення харчоблоку;
– щодо забезпечення простежуваності, оформлення документації, що має важливе значення для створення належних умов безпечного харчування дітей має безпечність харчових продуктів;
– щодо підтвердження безпечності тваринної, молочної та рослинної продукції є досить актуальним, тому результати досліджень продукції повинні бути з акредитованої лабораторії Держпродспоживслужби.
Робота в даному напрямку триває, а саме: візьмуть участь в складанні паспорту харчоблоків в навчальних дитячих закладах.
16.02.2021
Проведення навчання з основних питань забезпечення належних умов для безпечного харчування дітей у Нововоронцовці
На виконання «Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти Херсонської області на 2021 рік», затвердженого розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 28.12.2020 №1015 Нововоронцовським управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено навчання з основних питань забезпечення належних умов для безпечного харчування дітей.
Присутнім керівникам та представникам закладів освіти Нововоронцовської селищної ради та Новоолександрівської сільської ради було наголошено:
– щодо виконання пункту 18 частини 1 статті 9 Закону України «Про публічні закупівлі» та з метою удосконалення нормативно-правової бази, у тому числі щодо норм харчування, створення належних умов для безпечного та якісного харчування та підвищення ефективності закупівель у даній сфері Мінекономіки розроблено та затверджено Методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти (наказом Мінекономіки від 30.10.2020 № 2208);
– щодо попередження харчових отруєнь та які основні вимоги необхідно виконувати;
– щодо дотримання вимог щодо впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та на виконання ключових моментів в дотриманні вимог під час роботи в харчоблоці: дотримання правил особистої гігієни, гігієни одягу та взуття в харчоблоці, гігієни приміщення харчоблоку;
– щодо забезпечення простежуваності, оформлення документації, що має важливе значення для створення належних умов безпечного харчування дітей має безпечність харчових продуктів;
– щодо підтвердження безпечності тваринної, молочної та рослинної продукції, є досить актуальним, тому результати досліджень продукції повинні бути з акредитованої лабораторії Держпродспоживслужби.
Робота в даному напрямку продовжується, а саме: буде прийнято участь в складанні паспорту харчоблоків в навчальних дитячих закладах.
На виконання «Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти Херсонської області на 2021 рік», затвердженого розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 28.12.2020 №1015 Нововоронцовським управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено навчання з основних питань забезпечення належних умов для безпечного харчування дітей.
Присутнім керівникам та представникам закладів освіти Нововоронцовської селищної ради та Новоолександрівської сільської ради було наголошено:
– щодо виконання пункту 18 частини 1 статті 9 Закону України «Про публічні закупівлі» та з метою удосконалення нормативно-правової бази, у тому числі щодо норм харчування, створення належних умов для безпечного та якісного харчування та підвищення ефективності закупівель у даній сфері Мінекономіки розроблено та затверджено Методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти (наказом Мінекономіки від 30.10.2020 № 2208);
– щодо попередження харчових отруєнь та які основні вимоги необхідно виконувати;
– щодо дотримання вимог щодо впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та на виконання ключових моментів в дотриманні вимог під час роботи в харчоблоці: дотримання правил особистої гігієни, гігієни одягу та взуття в харчоблоці, гігієни приміщення харчоблоку;
– щодо забезпечення простежуваності, оформлення документації, що має важливе значення для створення належних умов безпечного харчування дітей має безпечність харчових продуктів;
– щодо підтвердження безпечності тваринної, молочної та рослинної продукції є досить актуальним, тому результати досліджень продукції повинні бути з акредитованої лабораторії Держпродспоживслужби.
Робота в даному напрямку триває, а саме: візьмуть участь в складанні паспорту харчоблоків в навчальних дитячих закладах.