Виконання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти обговорили в Іванівці

Начальником Іванівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведена нарада-навчання  з директорами навчальних закладів, на якій розглянуто питання Санітарного регламенту  для закладів загальної середньої освіти,  затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205.

Санітарний регламент визначає медичні вимоги безпеки (правила і норми) щодо освітнього середовища у всіх типах закладів загальної середньої освіти, а також структурних підрозділах інших юридичних осіб, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти (крім спеціальних закладів освіти) усіх форм власності.

На нараді були розглянуті всі розділи Санітарного регламенту:

  • Санітарно – гігієнічні норми влаштування територій;
  • Гігієнічні вимоги до будівель та приміщень
  • Система забезпечення життєдіяльності( водопостачання, водовідведення та опалення);
  • Забезпечення освітнього процесу;
  • Забезпечення харчування;
  • Вимоги до санітарного і спеціального огляду та особистої гігієни працівників.

Особливу увагу приділено загальним вимогам до організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування дітей в закладах освіти та організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами.

Також обговорено питання  щодо покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів, потреби по кожному закладу, зокрема ремонту приміщень, придбання необхідного обладнання у разі його відсутності.

Директорам закладів наголошено, що усі працівники закладів освіти, в тому числі працівники їдальні (харчоблоку), повинні проходити обов’язкові профілактичні медичні огляди відповідно до законодавства, результати проходження яких вносяться до особистих медичних книжок. Особисті медичні книжки зберігаються у медичного працівника або в особи, яка визначена наказом керівника закладу освіти, як відповідальна за їх зберігання тому працівники, у тому числі працівники їдальні (харчоблоку), які своєчасно не пройшли обов’язковий медичний огляд, а також ті, що не ознайомлені з цим Санітарним регламентом, до роботи не допускаються.

Під час зустрічі всім учасникам надано рекомендації, вичерпні та кваліфіковані роз’яснення на всі порушені ними питання.