Начальником Іванівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведена нарада-навчання з директорами навчальних закладів, на якій розглянуто питання Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205.
Санітарний регламент визначає медичні вимоги безпеки (правила і норми) щодо освітнього середовища у всіх типах закладів загальної середньої освіти, а також структурних підрозділах інших юридичних осіб, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти (крім спеціальних закладів освіти) усіх форм власності.
На нараді були розглянуті всі розділи Санітарного регламенту:
- Санітарно – гігієнічні норми влаштування територій;
- Гігієнічні вимоги до будівель та приміщень
- Система забезпечення життєдіяльності( водопостачання, водовідведення та опалення);
- Забезпечення освітнього процесу;
- Забезпечення харчування;
- Вимоги до санітарного і спеціального огляду та особистої гігієни працівників.
Особливу увагу приділено загальним вимогам до організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування дітей в закладах освіти та організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами.
Також обговорено питання щодо покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів, потреби по кожному закладу, зокрема ремонту приміщень, придбання необхідного обладнання у разі його відсутності.
Директорам закладів наголошено, що усі працівники закладів освіти, в тому числі працівники їдальні (харчоблоку), повинні проходити обов’язкові профілактичні медичні огляди відповідно до законодавства, результати проходження яких вносяться до особистих медичних книжок. Особисті медичні книжки зберігаються у медичного працівника або в особи, яка визначена наказом керівника закладу освіти, як відповідальна за їх зберігання тому працівники, у тому числі працівники їдальні (харчоблоку), які своєчасно не пройшли обов’язковий медичний огляд, а також ті, що не ознайомлені з цим Санітарним регламентом, до роботи не допускаються.
Під час зустрічі всім учасникам надано рекомендації, вичерпні та кваліфіковані роз’яснення на всі порушені ними питання.
03.02.2021
Виконання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти обговорили в Іванівці
Начальником Іванівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведена нарада-навчання з директорами навчальних закладів, на якій розглянуто питання Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205.
Санітарний регламент визначає медичні вимоги безпеки (правила і норми) щодо освітнього середовища у всіх типах закладів загальної середньої освіти, а також структурних підрозділах інших юридичних осіб, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти (крім спеціальних закладів освіти) усіх форм власності.
На нараді були розглянуті всі розділи Санітарного регламенту:
Особливу увагу приділено загальним вимогам до організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування дітей в закладах освіти та організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами.
Також обговорено питання щодо покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів, потреби по кожному закладу, зокрема ремонту приміщень, придбання необхідного обладнання у разі його відсутності.
Директорам закладів наголошено, що усі працівники закладів освіти, в тому числі працівники їдальні (харчоблоку), повинні проходити обов’язкові профілактичні медичні огляди відповідно до законодавства, результати проходження яких вносяться до особистих медичних книжок. Особисті медичні книжки зберігаються у медичного працівника або в особи, яка визначена наказом керівника закладу освіти, як відповідальна за їх зберігання тому працівники, у тому числі працівники їдальні (харчоблоку), які своєчасно не пройшли обов’язковий медичний огляд, а також ті, що не ознайомлені з цим Санітарним регламентом, до роботи не допускаються.
Під час зустрічі всім учасникам надано рекомендації, вичерпні та кваліфіковані роз’яснення на всі порушені ними питання.