Як відомо, стан організму людини залежить від чистоти повітря, способу життя, якості продуктів харчування, а також питної води.
Вода – це безцінний ресурс, що впливає на рівень життя та здоров’я людей. Мільярди вірусів і бактерій у забрудненій воді призводять до спалахів епідемій, інфекційних захворювань, а токсичні речовини – до масових отруєнь. Вживання недоброякісної питної води (2–2,5 л на добу однією людиною) суттєво погіршує здоров’я та провокує виникнення специфічних хвороб.
Згідно з державним стандартом питна вода має відповідати наступним гігієнічним вимогам:
-бути безпечною в епідемічному відношенні — не містити патогенних збудників, яєць та личинок гельмінтів, а також збудників протозойних хвороб;
-мати нешкідливий хімічний склад — відсутність токсичних, радіоактивних речовин та залишків солей, здатних негативно впливати на здоров’я людей;
-мати цілющі органолептичні властивості — температуру, що освіжає, прозорість, відсутність кольору, запаху та стороннього присмаку.
Згідно з епідеміологічними вимогами для оцінки якості води у санітарній практиці широко використовують бактеріологічні показники забруднення — ступінь загальної бактеріальної забрудненості води та наявність у ній кишкової палички.
З метою контролю за дотриманням санітарного законодавства у сфері питного водопостачання 11 вересня фахівці Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, згідно з поданими заявами, провели позапланові перевірки комунальних підприємств та фізичних осіб підприємців, які забезпечують населення питною водою.

Під час перевірок відібрано 30 проб питної води для подальших лабораторних досліджень за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, а також 3 проби ґрунту біля свердловин.
У ході перевірок акцентовано увагу на необхідності проведення відомчого лабораторного контролю питної води в місцях водозабору, при надходженні в мережу та в розподільній мережі, дотриманні періодичності та виду контролю відповідно до робочої програми лабораторного контролю.
18.09.2019
Позапланові перевірки суб’єктів господарювання, які забезпечують населення питною водою
Як відомо, стан організму людини залежить від чистоти повітря, способу життя, якості продуктів харчування, а також питної води.
Вода – це безцінний ресурс, що впливає на рівень життя та здоров’я людей. Мільярди вірусів і бактерій у забрудненій воді призводять до спалахів епідемій, інфекційних захворювань, а токсичні речовини – до масових отруєнь. Вживання недоброякісної питної води (2–2,5 л на добу однією людиною) суттєво погіршує здоров’я та провокує виникнення специфічних хвороб.
Згідно з державним стандартом питна вода має відповідати наступним гігієнічним вимогам:
-бути безпечною в епідемічному відношенні — не містити патогенних збудників, яєць та личинок гельмінтів, а також збудників протозойних хвороб;
-мати нешкідливий хімічний склад — відсутність токсичних, радіоактивних речовин та залишків солей, здатних негативно впливати на здоров’я людей;
-мати цілющі органолептичні властивості — температуру, що освіжає, прозорість, відсутність кольору, запаху та стороннього присмаку.
Згідно з епідеміологічними вимогами для оцінки якості води у санітарній практиці широко використовують бактеріологічні показники забруднення — ступінь загальної бактеріальної забрудненості води та наявність у ній кишкової палички.
З метою контролю за дотриманням санітарного законодавства у сфері питного водопостачання 11 вересня фахівці Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, згідно з поданими заявами, провели позапланові перевірки комунальних підприємств та фізичних осіб підприємців, які забезпечують населення питною водою.
Під час перевірок відібрано 30 проб питної води для подальших лабораторних досліджень за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, а також 3 проби ґрунту біля свердловин.
У ході перевірок акцентовано увагу на необхідності проведення відомчого лабораторного контролю питної води в місцях водозабору, при надходженні в мережу та в розподільній мережі, дотриманні періодичності та виду контролю відповідно до робочої програми лабораторного контролю.