Про випадок африканської чуми свиней (АЧС) в особистому селянському господарстві села Бехтери Голопристанського району

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області повідомляє, що 19.09.2017 року в особистому селянському господарстві села Бехтери, Бехтерської сільської ради, Голопристанського району, Херсонської області зареєстровано загибель 1 (однієї) голови свині з підозрою на АЧС.

Відібраний патологічний матеріал від загиблої тварини направлено до Дніпропетровської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини для встановлення діагнозу.

Згідно звіту про результат дослідження патологічного матеріалу № 000942 п.м./17 від 20 вересня 2017 року Дніпропетровської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в одній пробі патологічного матеріалу виявлено ДНК вірус АЧС.

На виконання вимог «Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» в населеному пункті Бехтери, Голопристанського району спеціалістами ветеринарної медицини Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та спеціалістами Голопристанської районної державної лікарні ветеринарної медицини проводяться заходи відповідно до розділу VI Інструкції.

З метою координації заходів з ліквідації та недопущення поширення АЧС 20.09.2017 року проведено засідання ДНПК при Голопристанській РДА.