Нарада з пасічниками Каланчацького району

15 листопада 2018 року на базі Каланчацької районної державної лікарні ветеринарної медицини відбулася нарада за участі пасічників району, представників райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, фахівців ветеринарної медицини району, голови спілки бджолярів з питань у галузі бджільництва.

Під час заходу присутніх ознайомили з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України згідно з листом від 12.10.2018 р. № 37-13-11/23177 щодо налагодження взаємодії між пасічниками, агровиробниками, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, забезпечення гарантій дотримання прав та захисту інтересів фізичних і юридичних осіб, які займаються бджільництвом.

В ході зустрічі також обговорювались питання щодо:

-порядку отримання ветеринарно-санітарного паспорта пасіки та її реєстрації;

-обстеження пасік фахівцями ветеринарної медицини;

-участь ветеринарних фахівців у складі комісії при органах місцевого самоврядування з питань бджільництва, в тому числі фактів отруєння бджіл;

-встановлення вимог до меду у відповідності до законодавства ЄС;

-ввезення на територію України та вивезення за її межі бджіл та продуктів бджільництва.

Мед – один з найдавніших продуктів, знайомих людству ще з прадавніх часів. Бджоли отримують мед з нектару квіткових рослин, додаючи в нього особливу речовину під назвою інгибін. Завдяки йому мед набуває абсолютної стерильністі. Крім того, в меді міститься неймовірна кількість корисних речовин, необхідних людському організму. Тому проблеми розвитку бджолярства наразі доволі актуальні.