Нарада з медичними працівниками загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів

На базі Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено семінар-нараду з медичними працівниками загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Нижньосірогозького району.

На початку наради в.о. начальника В. Тарикін поінформував присутніх про результати здійснення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 р. № 1104, під час яких застосовувались засоби відеофіксації.

В ході семінару присутніх було ознайомлено з основними положеннями нормативних документів щодо організацію харчування та медичного обслуговування дітей в організованих колективах, результатами лабораторних досліджень проб, відібраних під час позапланових перевірок та надані роз’яснення щодо організації повторного відбору змивів з об’єктів середовища для лабораторного дослідження на БГКП згідно з договором з лабораторією, яка має право на проведення зазначених досліджень.

Питання профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань було докладно висвітлено провідним фахівцем відділу контролю за дотриманням санітарного законодавства М. Яциком.

За результатами зустрічі присутні отримали відповіді на нагальні питання та обмінялися досвідом роботи щодо контролю за організацією харчування, веденням супровідної документації тощо.