Засідання районної місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Нововоронцовському районі

Нововоронцовське районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області повідомляє що 22 вересня 2017 року  при Нововоронцовській районній адміністрації  було проведено засідання районної місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні було розглянуто наступні питання:

1. Про затвердження комплексного плану заходів щодо профілактики і боротьби з грипом сезонним, пандемічним та іншими гострими респіраторними інфекціями в Нововоронцовському районі на 2017-2020 роки.

2. Про затвердження комплексного плану заходів щодо попередження заносу

і розповсюдження особливо небезпечних інфекцій, на які поширюється дія правил санітарної охорони території України, у  Нововоронцовському районі  на 2017-2018 роки.

3. Про хід підготовки закладів та установ району до опалювального сезону 2017-2018 років.

4. Про організацію укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту.

5. Про  стан питного водозабезпечення на території району.

Питання водозабезпечення на території Нововоронцовського району  висвітлив начальник Нововоронцовського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Херсонській області Далека І.І.

Згідно проведеної роботи Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснено збір інформації, за результатами аналізу якої встановлено що жодна сільська рада не надала розроблені графіки  та робочі програми виробничого контролю.

Слід зазначити, що згідно вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10 виробничий лабораторний контроль якості та безпечності питної води для водопроводів, які забезпечують питною водою до 500 осіб проводиться за трьома видами контролю:

1. скорочений – відбір та дослідження проб води на мікробіологічні та органолептичні показники повинні проводитись щомісячно! (всього 24 проби на рік);

2. скорочений періодичний – відбір та дослідження проб води на санітарно-хімічні показники повинні проводитись щоквартально! (всього 4 проби на рік);

3. повний – відбір та дослідження проб води на мікробіологічні, органолептичні, фізико-хімічні та санітарно-токсичні показники повинні проводитись раз на рік.

Таким чином, підприємствами питного водопостачання у поточному році здійснено лише один з трьох видів контролю (останній), який надає змогу оцінити лише показники питної води, на виході із свердловин.