Щодо внесення змін до правил продажу товарів складно-побутового призначення.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017року №231 визначений перелік груп товарів, які підлягають гарантійному ремонту і які надалі повинні продаватися виключно за допомогою  реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Починаючи з 8 травня підприємці повинні продавати холодильники, кондиціонери, пральні машини, пилососи, принтери, ноутбуки, телефони, і навіть колонки, електронні книги, а також зовнішні жорсткі диски повинні продавати з фіскальним чеком.

Відтепер підприємці, в тому числі і платники єдиного податку, повинні продавати побутові товари тільки через касовий апарат.

До данного переліку увійшли понад 300 товарів складно – побутового призначення – холодильники, плити, насоси, котли, кондиціонери, пральні машини, пилососи, бойлери, принтери, сканери, ноутбуки, телефони, колонки і навіть електронні книги з зовнішніми жорсткими дисками. Раніше Кабмін прибрав з переліку дрібну побутову техніку, зокрема мишки, флешки, чайники, фени і т.д.

           Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  звертає увагу споживачів  на обов’язкове  придбання товарів складно-побутового призначення  виключно  у  продавців , які проводять розрахунки за придбану техніку з застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.

        Наявність касового чеку у подальшому  забезпечить  споживачам  реалізувати свої права на  гарантійне обслуговування на протязі гарантійного терміну, який надає товаровиробник.