Щодо проведення семінару – наради з керівниками територіальних управлінь Держпродспоживслужби Херсонської області та керівниками державних установ ветеринарної медицини.

   13.06.2017 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області у партнерстві з ДП «Херсонстандартметрологія», ДУ Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України на базі Херсонської регіональної лабораторії ветеринарної медицини ім. Л.С.Ценковського під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби  в Херсонській області  Шевченко С.А. було проведено семінар – нараду з керівниками територіальних управлінь Держпродспоживслужби Херсонської області та керівниками державних установ ветеринарної медицини, які входять до сфери управління Держпродспоживслужби .

   В ході наради  було опрацьовано наступні питання:

   Директор ДУ Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України Хондусь О.Л. ознайомив учасників семінару-наради з основними напрямками діяльності установи, яку він очолює, та запропонував механізм взаємодії з Головним управлінням Держпродспоживслужби  в Херсонській області з питань спільних розслідувань випадків гострих харчових отруєнь та інфекційних захворювань серед населення. 

   Представниками  ДП «Херсонстандартметрологія»  були висвітленні наступні питання:

  • Запровадження систем управління безпечністю  харчових продуктів на потужностях з їх виробництва, заснованих  на принципах НАССР.
  • Сучасне законодавство в сфері метрології та стан ЗВТ на підприємствах.

   Начальником відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби  в Херсонській області Петронюк С.В. представлено інформаційні матеріали щодо загального підходу оцінки ризику та категоризації підприємств за ступенем ризику операторів ринку  харчових продуктів. 

   В.о. начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби  в Херсонській області Боярським В.В. були розглянуті питання:

  • Стан виконання Плану протиепізоотичних заходів на 2017 рік в першому півріччі 2017 року.
  • Контроль організації роботи з проведення ідентифікації та реєстрації тварин, контроль за переміщенням сільськогосподарських тварин.
  • Здійснення державного ветеринарно-санітарного нагляду (контролю) під    час      карантинування тварин.

   Начальником управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби  в Херсонській області   Годиною –  Арюпіним Т. Г. розглянуто питання держсанепідемнагляду за станом постачання питної води в населених пунктах Херсонської області.

   В.о. заступника начальника  Головного управління Держпродспоживслужби  в Херсонській області Грищенко І.В.  звернув увагу присутніх щодо  покращення стану виконавської дисципліни та посилення взаємодії  управлінь в складі  ГУ Держпродспоживслужби  в Херсонській області  по всім напрямкам діяльності.

   На завершальному етапі семінару – наради керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби  Херсонської області взяли участь у тестуванні з питань застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

   По результатам проведення наради, начальником Головного управління Держпродспоживслужби  в Херсонській області  Шевченко С.А., було дано ряд доручень керівникам територіальних управлінь Держпродспоживслужби Херсонської області, щодо покращення  показників роботи по окремим напрямкам діяльності.