28 вересня 2017 року в приміщенні Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбувся перший етап громадських слухань за участю суб’єктів господарювання, які беруть участь в обігу та забої тварин на тему: «Можливість забою тварин, що утримуються в особистих підсобних господарствах населення, на бойнях, які знаходяться під державним контролем».
До присутніх була доведена інформація що, з метою виконання пункту 3 Протоколу наради з питань підвищення ефективності діяльності Держпродспоживслужби в частині забезпечення належного державного ветеринарно-санітарного контролю (нагляду), що відбулася 14 вересня 2017 року під головуванням Прем’єр – міністра України В. Гройсмана та у зв’язку із набранням чинності Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», який діятиме з 04 квітня 2018 року та з урахуванням розвитку епізоотичної ситуації з африканської чуми свиней (АЧС) (з початку року в Україні зареєстровано 111 випадків африканської чуми), в тому числі у вересні 2017 року в с. Бехтери, Голопристанського району, Херсонської області – на території України може бути заборонений подвірний забій.
На даний час подвірний забій, згідно ст.34 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» не заборонений.
В Херсонській області, згідно рішення ДНПК Херсонської ОДА № 2 від 30 січня 2017 року є певні обмеження, а саме – подвірний забій дозволено після обстеження місця забою, утримання тварин та відповідного рішення ДНПК при Генічеській районній державній адміністрації.
На даний час на території району боєнь, які мають експлуатаційний дозвіл немає.
Ветеринарно-санітарні вимоги до боєнь затверджені наказом Державного Департаменту ветеринарної медицини № 4 від 16.01.2004 року та зареєстровано в Міністерстві юстиції 25.01.2004 року за № 121/8720, а також Вимоги щодо отримання експлуатаційного дозволу викладені в ст.23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» доведені до відома присутніх.
Бойня – актуальне питання сьогодення
28 вересня 2017 року в приміщенні Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбувся перший етап громадських слухань за участю суб’єктів господарювання, які беруть участь в обігу та забої тварин на тему: «Можливість забою тварин, що утримуються в особистих підсобних господарствах населення, на бойнях, які знаходяться під державним контролем».
До присутніх була доведена інформація що, з метою виконання пункту 3 Протоколу наради з питань підвищення ефективності діяльності Держпродспоживслужби в частині забезпечення належного державного ветеринарно-санітарного контролю (нагляду), що відбулася 14 вересня 2017 року під головуванням Прем’єр – міністра України В. Гройсмана та у зв’язку із набранням чинності Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», який діятиме з 04 квітня 2018 року та з урахуванням розвитку епізоотичної ситуації з африканської чуми свиней (АЧС) (з початку року в Україні зареєстровано 111 випадків африканської чуми), в тому числі у вересні 2017 року в с. Бехтери, Голопристанського району, Херсонської області – на території України може бути заборонений подвірний забій.
На даний час подвірний забій, згідно ст.34 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» не заборонений.
В Херсонській області, згідно рішення ДНПК Херсонської ОДА № 2 від 30 січня 2017 року є певні обмеження, а саме – подвірний забій дозволено після обстеження місця забою, утримання тварин та відповідного рішення ДНПК при Генічеській районній державній адміністрації.
На даний час на території району боєнь, які мають експлуатаційний дозвіл немає.
Ветеринарно-санітарні вимоги до боєнь затверджені наказом Державного Департаменту ветеринарної медицини № 4 від 16.01.2004 року та зареєстровано в Міністерстві юстиції 25.01.2004 року за № 121/8720, а також Вимоги щодо отримання експлуатаційного дозволу викладені в ст.23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» доведені до відома присутніх.