Про позапланову перевірку бійні у Чаплинському районі

На території Чаплинського району буде функціонувати типова бійня ТОВ «Авелекс» по забою великої рогатої худоби та овець, яка  знаходиться за адресою: Чаплинський район, с. Червоний Яр, вул. Партизанська, 18.

Спеціалістами Чаплинського міжрайонного управління Головного управляння Держпродспоживслужби в Херсонській області 17.01.2018 року  згідно заяви оператора потужності та наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 16.01.2018 року № 105 була проведена позапланова перевірка бійні на предмет дотримання ветеринарно-санітарних та гігієнічних вимог з метою подальшої видачі експлуатаційного дозволу на здійснення господарської діяльності по забою сільськогосподарських тварин.

Територія бійні огороджена по периметру, при в’їзді обладнано дезбар’єри та є три  основні зони: зона передзабійного утримання, зона основного виробництва та зона допоміжних споруд. Виробничі відділення  бійні розташовані  з урахуванням послідовності технологічних процесів переробки  та відсутнє перетинання зустрічних потоків – тварин та сировини. Санітарний стан приміщення бійні задовільний. Для проведення ветеринарно-санітарної експертизи м’яса в окремому приміщенні обладнано виробничу лабораторію. Ветеринарно-санітарний контроль та нагляд за роботою бійні буде здійснювати офіційний лікар.

По закінченню перевірки підприємства складено акт та надано пропозиції щодо дотримання вимог чинного законодавства: Законів України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», «Про основні принципи безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Ветеринарно-санітарних правил до боєнь», «Правил передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса і м’ясних продуктів».

Основним із пріоритетних завдань  є виконання наказу Міністерства АП та продовольства  України від 01.10.2012 р. № 590 «Про запровадження вимог щодо розробки впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)»