На виконаня ДОРУЧЕННЯ першого заступника голови Бериславської районної державної адміністрації від 04.01.2018 року № 2-д, щодо здійснення контролю за якістю продуктів харчування для дітей у дошкільних навчальних закладах району, здіснені комісійні обстеження Тягінського, Веселівського, Козацького, Одрадокам’янського, Миколаївського, Високівського, Лиманецького, Зміївського, Новобериславського ДНЗ, з метою вивчення організації харчування дітей в дошкільних навчальних закладах району до комісії були залучені фахівці Бериславської РДА, Бериславського відділу освіти, молоді та спорту, Бериславського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби та районі депуттати .
Питання, що підлягали перевірці і аналізу:
Наявність необхідних матеріально – технічних умов для організації харчування дітей, дотримання санітарно–гігієнічних умов на харчоблоці, комплектація кваліфікованими кадрами харчоблоку відповідно штатного розкладу, різноманітність харчування, виконання натуральних та грошових норм харчування, здійснення контролю за харчуванням дітей, умови зберігання продуктів і дотримання термінів реалізації продуктів харчування, дотримання режиму харчування дітей.
За результатами обстежень встановлено, що постачання продуктів харчування та продовольчої серовини здійснюється спеціальним автотранспортом. Водії мають при собі особові медичні книжки. Водії в санітарному одязі ( халат, рукавиці ). Продукти харчування приймає комірник, кухар закладу та медичний працівник. Оцінка якості продуктів харчування проводиться за зовнішнім виглядом, запахом, кольором, консистенцією. Приймаються продукти лише за наявністю супровідних документів, сертифікатів. Перевірені супровідні документи на такі продукти харчування : хліб пшеничний, хліб пшенично-житній, молоко, сметана, сир кисломолочний, сир твердий. Продукти харчування доставляються до закладів в тарі виробника. Комісія обстежила санітарний стан овочесховищ. В них чисто та сухо. Овочі зберігаються на стелажах в гарному стані. В коморах дотримується товарне сусідство продуктів харчування та температурний режим їх зберігання. Стелажі для зберігання продуктів харчування підняті від підлоги на 15 см і відсунуті від стіни на 20 см. Хліб пшеничний зберігається окремо від хліба пшенично-житнього. Добові проби зберігаються в спеціальній тарі у холодильнику з вказаною датою та часом. Також з завідуючими та медичним персоналом ДНЗ були проведені роз’яснювальні бесіди, щодо профілактики вірусних інфекцій.
16.01.2018
Перевірки ДНЗ у Бериславському районі
На виконаня ДОРУЧЕННЯ першого заступника голови Бериславської районної державної адміністрації від 04.01.2018 року № 2-д, щодо здійснення контролю за якістю продуктів харчування для дітей у дошкільних навчальних закладах району, здіснені комісійні обстеження Тягінського, Веселівського, Козацького, Одрадокам’янського, Миколаївського, Високівського, Лиманецького, Зміївського, Новобериславського ДНЗ, з метою вивчення організації харчування дітей в дошкільних навчальних закладах району до комісії були залучені фахівці Бериславської РДА, Бериславського відділу освіти, молоді та спорту, Бериславського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби та районі депуттати .
Питання, що підлягали перевірці і аналізу:
Наявність необхідних матеріально – технічних умов для організації харчування дітей, дотримання санітарно–гігієнічних умов на харчоблоці, комплектація кваліфікованими кадрами харчоблоку відповідно штатного розкладу, різноманітність харчування, виконання натуральних та грошових норм харчування, здійснення контролю за харчуванням дітей, умови зберігання продуктів і дотримання термінів реалізації продуктів харчування, дотримання режиму харчування дітей.
За результатами обстежень встановлено, що постачання продуктів харчування та продовольчої серовини здійснюється спеціальним автотранспортом. Водії мають при собі особові медичні книжки. Водії в санітарному одязі ( халат, рукавиці ). Продукти харчування приймає комірник, кухар закладу та медичний працівник. Оцінка якості продуктів харчування проводиться за зовнішнім виглядом, запахом, кольором, консистенцією. Приймаються продукти лише за наявністю супровідних документів, сертифікатів. Перевірені супровідні документи на такі продукти харчування : хліб пшеничний, хліб пшенично-житній, молоко, сметана, сир кисломолочний, сир твердий. Продукти харчування доставляються до закладів в тарі виробника. Комісія обстежила санітарний стан овочесховищ. В них чисто та сухо. Овочі зберігаються на стелажах в гарному стані. В коморах дотримується товарне сусідство продуктів харчування та температурний режим їх зберігання. Стелажі для зберігання продуктів харчування підняті від підлоги на 15 см і відсунуті від стіни на 20 см. Хліб пшеничний зберігається окремо від хліба пшенично-житнього. Добові проби зберігаються в спеціальній тарі у холодильнику з вказаною датою та часом. Також з завідуючими та медичним персоналом ДНЗ були проведені роз’яснювальні бесіди, щодо профілактики вірусних інфекцій.