Фахівцями Каховського районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведена планова перевірка дитячого садка «Орлятко» Чорноморівської сільської ради

Під час перевірки 14 грудня були виявлені наступні порушення санітарного законодавства:

  • Зберігання добових проб харчових продуктів здійснюється з порушенням;
  • Кухонний посуд використовується не за призначенням;
  • Персонал закладу (враховуючи медичну сестру, яка працює в закладі на 0.25 ставки) не знайомий з вимогами Санітарного Регламенту.

Але є недоліки які через байдужість сільскої ради до проблем дитячого закладу, персонал не в силах усунути, а саме:

  • Система каналізування потребує капітального ремонту;
  • Прання білизни здійснюється в пристосованому приміщенні, де ванна для замочування білизни не підключена до каналізаційної системи;
  • Прасування постільної білизни та рушників здійснюється безпосередньо в групі наразі відсутності дітей
  • Миття столового посуду здійснюється в мисках, які потребують заміни
  • Відсутня гаряча проточна вода (хоча побутовитй електроводонагрівач встановлено, але він не працює через неправильну установку)
  • Ігровий інвентар , тіньові навіси на ігровому майданчику потребують капітального ремонту та оновлення
  • Вимоги Санітарного Регламенту не виконуються стосовно проведення лабораторних досліджень піску із пісочниць на наявність яєць гельмінтів, проведення вимірів штучного освітлення та метеофакторів та інші.
  • Заклад забезпечений медичним персоналом, але можливо через малу кількість часу яку працівник проводить в закладі, бо працює на 0.25 ставки, в закладі недостатній контроль за організацією харчування що вказано вище.

Але є і гарні новини. Температура в приміщеннях групових осередків становить від +21°С до +25°С. Заклад дотримується в чистоті (дотримується санітарно-гігієнічний та дезінфікуючий режими). Незважаючи на коротке перебування медичної сестри в закладі, документація з організації харчування ведеться без зауважень, регулярно та своєчасно. Натуральні норми харчових продуктів виконуються  на 99-100%.  

Під час перевірки проводився відбір проб харчових продуктів на лабораторні дослідження  а саме: страви на відповідність меню-розкладці, зразки продуктів на бактеріологічні дослідження,  овочі на визначення вмісту нітратів та нітритів та на можливість обсіменіння овочів яйцями гельмінтів.