Підвищення кваліфікація за короткостроковою програмою на тему: «Особливості проведення заходів державного контролю на підприємствах з виробництва та/або переробки харчових продуктів»

З 29 вересня по 01 жовтня у форматі вебінару в Навчальному центрі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) відбулося підвищення кваліфікації за короткостроковою програмою «Особливості проведення заходів державного контролю на підприємствах з виробництва та/або переробки харчових продуктів».

До навчання долучилися представники територіальних органів Держпродспоживслужби, офіційні лікарі та уповноважені особи з державного контролю на підприємствах, а також представники міжрегіональних управлінь на державному кордоні. Серед учасників – державні ветеринарні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

У програмі обговорили:

  • адаптацію українського законодавства до вимог ЄС;
  • контроль підприємств у воєнний час;
  • вимоги ЄС та України до молока, м’яса, яєць, меду та навіть равликів;
  • процедуру включення підприємств до списку експортерів харчових продуктів у країни ЄС;
  • використання електронної системи TRACES NT для сертифікації вантажів.

Слухачі мали нагоду почути провідних експертів з Мінекономіки, Держпродспоживслужби, міжнародних проєктів QFTP та EU4SaferFood, а також практиків із регіонів. Формат поєднував лекції, інтерактивні обговорення та тестування, що дало змогу одразу застосовувати отримані знання.

Це навчання стало кроком до формування єдиного професійного підходу, який дозволяє операторам ринку відповідати європейським вимогам та впевнено виходити на міжнародні ринки.