НАССР – законодавче поле та етапи впровадження: державні ветеринарні інспектори взяли участь в онлайн-семінарі

23 вересня відбувся онлайн-семінар на тему: «НАССР – законодавче поле та етапи впровадження», організований управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

У заході взяли участь державні ветеринарні інспектори Головного управління.

Мета семінару – підвищення рівня обізнаності державних ветеринарних інспекторів щодо вимог законодавства стосовно розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів і контролю у критичних точках (НАССР).

«Запровадження системи НАССР є обов’язковою вимогою для операторів ринку, які здійснюють виробництво та/або обіг харчових продуктів (крім первинного виробництва). Її запровадження та ефективне функціонування на харчоблоках закладів освіти Херсонщини при організації харчування дітей є одним із ключових завдань та пріоритетів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області», – наголосив Віталій Боярський, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Під час семінару Світлана Петронюк, начальник відділу безпечності харчових продуктів та кормів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління, презентувала матеріали щодо вимог чинного законодавства, програм-передумов, документації НАССР та гігієнічних вимог до персоналу, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами.

Учасники також обговорили особливості інспектування та аудиту на потужностях громадського харчування закладів освіти щодо впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР.

Довідково. HACCP (Hazard Analysi sand Critical Control Points – система аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках) – система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.